8 Ιουλ 2017

Ομόφωνα αθώα, μητέρα 3 παιδιών...

Βαριά ποινή 9 ετών (κατά συγχώνευση) με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση κατά πλειοψηφία δύο έναντι ενός εισέπραξε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος, ο οποίος φέρεται ότι κράτησε για τον εαυτό του την εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ ...
που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου να μην προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.

Το δικαστήριο του επέβαλε ομόφωνα κάθειρξη 8 ετών για την υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ και φυλάκιση δύο ετών για απιστία δικηγόρου. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 9 χρόνια και ανεστάλη με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος ζήτησε από τον κατηγορούμενο να του εμβάσει την εγγύηση σε λογαριασμό του στη UBS, για την καταβάλει, κάτι που ωστόσο φέρεται ότι δεν έκανε ποτέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκπέσουν οι περιοριστικοί όροι και ο επιχειρηματίας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο δικηγόρος είπε στο δικαστήριο ότι κράτησε τα χρήματα για οικογενειακές ανάγκες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, την ημέρα της απόφασης κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζήτησε αναβολή για να καταβάλει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο, όμως, απέρριψε το αίτημα. Ηδη με δύο αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τού έχει αφαιρεθεί η άδεια δικηγόρου. 


Π. Στάθης
http://www.dimokratianews.gr