29 Ιουλ 2017

Απίστευτο: Το Βρετανικό Μουσείο... έχασε δαχτυλίδι αξίας 750.000 λιρών


Στην αποκάλυψη ότι το 2011... έχασε ένα δαχτυλίδι του οίκου Cartier, αξίας περίπου 750.000 λιρών, προχώρησε η διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, καθώς ήδη έχει περάσει το διάστημα μέσα στο οποίο θα έπρεπε να δηλώσει την απώλεια. ...



Όπως αποκαλύφθηκε, το 2011, το δαχτυλίδι, το οποίο είχε δωρήσει στο Μουσείο ανώνυμος χορηγός, χάθηκε. Μάλιστα, η αστυνομία είχε κληθεί όταν διαπιστώθηκε η απώλεια του πανάκριβου κοσμήματος, αλλά δεν συνέχισε την έρευνα. 

To Mουσείο πραγματοποίησε και νέα έρευνα το 2016, η οποία, ωστόσο, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και τελικά το πολύτιμο δαχτυλίδι πλέον θεωρείται χαμένο, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια στο μεγαλύτερο μουσείο της Βρετανίας. 

Ειδικοί άσκησαν δριμεία κριτική στη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου, λέγοντας ότι αν το δαχτυλίδι έχει παραπέσει κάπου, τότε η αμέλεια είναι τεράστια, ενώ αν έχει κλαπεί, τότε το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για την απώλεια. 

Εκπρόσωποι του Μουσείου υπογράμμισαν ότι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την προστασία των εκθεμάτων, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή της απώλειας έχει επανεξετάσει και ενισχύσει παραμέτρους ασφαλείας.