11 Ιουλ 2017

ΝΟΜΙΜΟ! ΗΘΙΚΟ; Χρηματοδότηση 99.500€ στο διαγνωστικό "Αλεξίου - Γεροβασίλη"...




ΕΣΠΑ 99.500 ευρώ παίρνει το διαγνωστικό Αλεξίου - Γεροβασίλη 
Ευτυχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ πέφτει χρήμα στην αγορά......
 Επιτέλους έρχεται η ανάπτυξη
 Στον προσωρινό Κατάλογο Δυνητικών Δικαιούχων επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» που δημοσιεύτηκε στις 7/7/2017 βρίσκεται και το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο "Αλεξίου Κωνσταντίνος - Γεροβασίλη Όλγα Ο.Ε."






Νόμιμο. Hθικό;
Παρότι δεν μπορεί κανείς να πει ή να υπονοήσει κάτι περί παρανομίας ή διαβλητότητας της διαδικασίας επιλογής του ΕΣΠΑ, είναι άξιο αναφοράς ότι την εποχή που χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν ή κλείνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στο οποίο μέχρι το 2015 ήταν μέτοχος η Ο. Γεροβασίλη (έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της στο γιο της) εξασφαλίζει χρηματοδότηση που αγγίζει τις 100.000 ευρώ.

Όπως φαίνεται από τον πίνακα των προσωρινών διακαιούχων που ανήρτησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο επιχορηγούμενος προυπολογισμός για το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ Ο.Ε." ανέρχεται στις 199.000 ευρώ και η δημόσια δαπάνη υποβολής στις 99.500 ευρώ!
Για κάποιους λοιπόν η ανάπτυξη έχει ήδη έρθει...

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά μεγάλος θόρυβος για το ακτινοδιαγνωστικό
Σε μεγάλη διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης είχε εξελιχθεί το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος το οποίο ανέφερε ότι η Ολγα Γεροβασίλη ήταν τρία χρόνια παράνομα βουλευτής, με βάση το «πόθεν έσχες» της, καθώς υπήρξε μέτοχος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε σύμβαση με το Δημόσιο και μεταβίβασε το ποσοστό της στον γιο της το 2015, ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέχρι την εκλογή της ως βουλευτής Αρτας, η Ολγα Γεροβασίλη κατείχε το 50% του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου που φέρει το όνομά της, αλλά και το όνομα του συνεταίρου της Κώστα Αλεξίου, αδελφού του πρώην μητροπολίτη Αρτας Ιγνάτιου. Παρά την εκλογή της, παρέμεινε μέλος της εταιρείας που αποτελεί έναν από τους βασικούς παρόχους ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων του Νοσοκομείου Αρτας και μεταβίβασε το μερίδιό της της στον γιο της Απόστολο Κτενά που απέκτησε από τον πρώτο της γάμο μόλις τον Ιούλιο του 2015, και αφού 12 ημέρες νωρίτερα είχε αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου.