25 Ιουλ 2017

Θαύμα! Νοτιοαφρικανή θεραπεύτηκε από AIDS

Σήμερα είναι 10 ετών και ζει ήδη 8,5 χρόνια χωρίς αγωγή. Ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου
Πολλές ελπίδες για την καταπολέμηση της νόσου του AIDS φαίνεται ότι δίνει πλέον σε εκατομμύρια ασθενείς σε κάθε γωνιά του...
πλανήτη η περίπτωση κοριτσιού στη Νότια Αφρική, που γεννήθηκε οροθετικό, αλλά προς μεγάλη έκπληξη των επιστημόνων απαλλάχθηκε από τον ιό έπειτα από μόλις έναν χρόνο θεραπείας με αντιρετροϊκά!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που χθες έδωσαν τεράστια διάσταση στο θέμα, το κορίτσι, 10 ετών σήμερα, ζει εδώ και 8,5 χρόνια χωρίς φαρμακευτική αγωγή, παρά το γεγονός ότι οι οροθετικοί ασθενείς χρειάζεται συνήθως να συνεχίζουν διά βίου την αγωγή με αντιρετροϊκά φάρμακα, προκειμένου να μη νοσήσουν από AIDS.

Το παιδί συμμετείχε σε κλινική δοκιμή, κατά την οποία οι ερευνητές εξέτασαν τις επιπτώσεις της θεραπείας σε οροθετικά βρέφη τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους.
Στην περίπτωση της μικρούλας, η θεραπεία ART ξεκίνησε όταν ήταν σχεδόν 9 εβδομάδων, αλλά διακόπηκε σε ηλικία 40 εβδομάδων, όταν ο ιός είχε κατασταλεί.

Η Σάρον Λιούιν, συμπροεδρεύουσα του φόρουμ International AIDS Society για τη Θεραπεία του HIV και τον Καρκίνο, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό ανοίγει ένα παράθυρο στον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ελέγχει την αναπαραγωγή του HIV όταν διακόπτεται η θεραπεία.

Την ίδια στιγμή, από τη γαλλική πρωτεύουσα οι ειδικοί επεσήμαναν στο πλαίσιο του φόρουμ ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει συντελεστεί στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για την αντιμετώπιση του καρκίνου μπορεί να οδηγήσει και στην εύρεση θεραπείας για τον HIV.

δημοκρατια