6 Ιουλ 2017

Δηλητηρίαση Στρατιωτικού Προσωπικού: Τι συνέβη και πώς αποφεύχθηκε;

Η υψηλή ετοιμότητα του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ) είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη παρέμβαση του με την οποία αποτράπηκε η σοβαρή δηλητηρίαση χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του StratiotikosGR, το ΚΒΙΕΣ εντόπισε μεγάλη ποσότητα από κοτόπουλα που ήταν μολυσμένα με το μικρόβιο της σαλμονέλας και τα οποία προορίζονταν για το Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΚΒΙΕΣ έσπευσε άμεσα να ενημερώσει τον ιδιώτη προμηθευτή προκειμένου ο τελευταίος να προχωρήσει στην απόσυρση τους.

Η ταχύτατη δραστηριοποίηση του ΚΒΙΕΣ λειτούργησε σωτήρια για την προστασία της υγείας των στρατιωτών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά φαινόμενα δηλητηρίασης, παρόμοια με εκείνα που είδαμε πρόσφατα να λαμβάνουν χώρα στη Τουρκία (KLIK ΕΔΩ).

Το ΚΒΙΕΣ στοχεύει στον υγειονομικό και τεχνολογικό - ποιοτικό έλεγχο των ειδών τροφίμων και του νερού που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Tο ΚΒΙΕΣ διαθέτει εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου, τα οποία εδρεύουν στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής).