3 Ιουλ 2017

Πάτρα:Έπιασε δουλειά ο εισαγγελέας για κατατάξεις με πτυχία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει πιάσει ήδη δουλειά σε ότι αφορά στη διερεύνηση των στοιχείων και των καταγγελλομένων σχετικά με τον τρόπο που δεκάδες υπάλληλοι του Δημοσίου στην περιοχή,
που αρχικά διορίστηκαν με απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή  ακόμα και σχολών παραϊατρικών επαγγελμάτων,  και οι οποίοι αφού στη συνεχεία φοίτησαν στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, κατατάχθηκαν με αποφάσεις υπηρεσιακών συμβουλίων , προέδρων ή και διοικητών φορέων, σε Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης απολαμβάνοντας αυξήσεις μισθών και επιδόματα αλλά και προνομιούχες θέσεις.
Η υπόθεση άνοιξε μετά τις αποκαλύψεις του patrastimes.gr για τα όσα συμβαίνουν τόσο στα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της περιοχής (ΠΠΝΠ και ΓΠΝ Άγιος Ανδρέας) όσο και σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή. Τις αποκαλύψεις του patrastimes.gr ακολούθησε καταγγελία  στον εισαγγελέα,  για τα όσα έχουν συμβεί στα συγκεκριμένα νοσοκομεία σχετικά με την «αναρρίχηση» εργαζομένων σε ανώτερες βαθμίδες μέσω της κατάταξής τους σε Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση πτυχίων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, παρόλο που δεν υπήρχε συνάφεια μεταξύ του πτυχίου που αυτοί έλαβαν και του αντικειμένου για το οποίο έγινε η πρόσληψή τους.
Στη καταγγελία προς τον εισαγγελέα της Πάτρας, προτείνεται και η εξέταση συγκεκριμένων προσώπων από το περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Παράλληλα εργαζόμενη στο ΠΠΝΠ η οποία  έχει προσληφθεί ως απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσες αλλά στη συνέχεια φοίτησε στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο και έγινε κάτοχος πτυχίου ευρωπαϊκού πολιτισμού, κατέθεσε μήνυση κατά του υπηρεσιακού συμβουλίου αλλά και της διοίκησης, καθώς αρνούνται να της κάνουν μετάταξη στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, επικαλούμενοι την μη ύπαρξη συνάφειας , ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις που αυτά τα πτυχία αναγνωρίστηκαν και υπάλληλοι μετατάχθηκαν στην κατηγορία Π.Ε.
Χαρακτηριστικότερη όλων είναι η περίπτωση υπαλλήλου, που είχε προληφθεί στο ΠΠΝΠ με ειδικότητα παραϊατρικού επαγγέλματος, στη συνεχεία έκανε μετάταξη και «χρίστηκε» διοικητική, αλλά τα απογεύματα πήγαινε και έκανε παράνομα ιατρείο ως  παραϊατρικών!!!
Η εξέλιξή της ωστόσο ήταν ακόμα καλύτερη, καθώς  απέκτησε πτυχίο από το ανοιχτό πανεπιστήμιο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει τόσο με το αντικείμενο που είχε αρχικά διοριστεί αλλά και με αυτό της διοίκησης στην οποία μετατάχθηκε, αλλά παρόλα αυτά κατατάχθηκε σε πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
Έρχεται τσουνάμι καταγγελιών
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, η περίπτωση του ΠΠΝΠ δεν είναι η μοναδική, καθώς σε κινήσεις καταγγελιών αλλά και υποβολής μηνύσεων έχουν προχωρήσει και προτίθενται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα εργαζόμενοι καις ε άλλα νοσοκομεία της περιοχής ενώ ήδη ερωτήματα έχουν θέσει και εργαζόμενοι σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή, στους οποίος έχουν συμβεί ανάλογες καταστάσεις.
Να σημειωθεί πως η μη τήρηση της  προϋπόθεσης  συνάφειας μεταξύ πτυχίου και αντικειμένου γα το οποίο διορίστηκαν όσοι ωφελήθηκαν από αυτή την υπόθεση, είναι η αιτία των αναμενόμενων  απρόβλεπτων εξελίξεων στην δημόσια υγεία και τους ΟΤΑ της περιοχής.
Έρχεται καταιγίδα…
Στον επόμενο τόνο τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα, ιδιαίτερα σε δύο δημόσια νοσηλευτήρια που είναι στη ζώνη ευθύνης της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, καθώς όπως προκύπτει από στοιχεία και έγγραφα που έχει στη διάθεσή του  το patrastimes.gr ουδέποτε έγινε έλεγχος εγκυρότητας των τίτλων σπουδών (Μεταπτυχιακά-Πτυχία- απολυτήρια – σεμινάρια) που έχουν καταθέσεις όλες οι κατηγορίες του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν από κηλίδες μέχρι και μαύρες τρύπες.
Χαρακτηριστικότερες όλων είναι τρεις περιπτώσεις που χρίζουν άμεσης διερεύνησης και αφορούν σε πανεπιστημιακούς τίτλους αλλά ακόμα και γνησιότητας απολυτηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
http://patrastimes.gr