6 Ιουλ 2017

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Έβγαλαν λαβράκια οι εφοριακοί στα νησιά

eforiakoi708
Με εκτεταμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δεκάδες λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων έχουν ήδη επιβληθεί απο τα συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής
Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που πραγματοποιούν εξόρμηση στα νησιά του Αργοσαρωνικού και το Αιγαίο.
Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται η έκδοση αποδείξεων, και απο τον Μάιο έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχει επιβληθεί η ποινή της αναστολής λειτουργίας σε 125 περιπτώσεις επιχειρήσεων και καταστημάτων, κυρίως σε νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού. Τα περισσότερα αφορούν το κλείσιμο του καταστήματος ή της επιχείρησης για 48 ώρες, ενώ έχουν επιβληθεί ακόμη τέσσερα πενθήμερα λουκέτα και ένα δεκαήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιβληθεί, επίσης, χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ σε έναν ιατρό και σε δύο ξενοδοχεία. Σημειώνεται, ότι βάση της νομοθεσίας η ποινή του 48ωρου λουκέτου επιβάλλεται σε περιπτώσεις που εντοπίζεται η μη έκδοση περισσότερων από δέκα αποδείξεις ή το σύνολο της αξίας των αποδείξεων που δεν έχουν κοπεί υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής αυξάνεται ανάλογα ο αριθμός των ημερών αναστολής της λειτουργίας της επιχείρησης.
Το σχέδιο «Αιγαίο-Αργοσαρωνικός» που έχει εκπονήσει η ΑΑΔΕ προβλέπει τη διενέργεια 4.500 ελέγχων έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, με βάση τις οδηγίες που έχει ήδη δώσει στους προϊσταμένους των εφοριών, ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τα αποτελέσματα των ελέγχων και για την αποδοτικότητα των συνεργείων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των φετινών ελέγχων είναι ότι οι ελεγκτές δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων ποια επιχείρηση θα ελέγξουν. Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων έχουν εντοπισθεί και περιπτώσεις «πειραγμένων» ταμειακών μηχανών, όπου στο τέλος της ημέρας σβήνουν τις αποδείξεις που έχουν κόψει.