1 Ιουλ 2017

Το Μηχανικό κάνει έργα σε μειονοτικά χωριά της Θράκης και το κρατάμε μυστικό;

Οι κατευθυνόμενοι από τη Τουρκία μέσω προξενείου Κομοτηνής, διακηρύττουν τα γνωστά ψεύδη περί “καταπίεσης” των μουσουλμάνων.
Την ίδια ώρα ο Ελληνικός Στρατός με το ..
Μηχανικό του αναλαμβάνει έργα που ο πληθυσμός έχει ανάγκη για να βελτιώσει τη καθημερινότητά του. Κι αυτά τα έργα γίνονται εδώ και χρόνια. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα μαθαίνουμε;
Τα tourkikanea.gr εντόπισαν την είδηση σε ιστοσελίδα της Θράκης, που δεν συμμετέχει στο “παιχνίδι των σκληρών”. Το Μηχανικό σε δράση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:
“Ένα έργο ειδικών συνθηκών και ιδιαίτερης σημασίας, εκτελείται τις μέρες αυτές στον Οικισμό του Κάλχα του Δήμου Κομοτηνής.
ΔΕΥΑΚ και Στρατός, σε αγαστή συνεργασία, κατασκευάζουν δίκτυο ομβρίων συνολικού μήκους τριακοσίων μέτρων κατά μήκος του άξονα του χωριού, δίνοντας έτσι λύση στο χρόνιο πρόβλημα των υπερχειλίσεων των υδάτων των βροχών που είχαν σαν αποτέλεσμα το πλημμύρισμα οικιών, μαγαζιών και αποθηκών των κατοίκων.
Με υλικά της ΔΕΥΑΚ και εξειδικευμένο προσωπικό του 21 Λόχου Μηχανικού της ΧΧΙ ΤΘΤ του Δ’ Σώματος Στρατού, το έργο, παρ’ ότι εξαιρετικά απαιτητικό λόγω της στενότητας της ρυμοτομίας του Οικισμού, αναμένεται να περατωθεί σε χρόνο- ρεκόρ, καθώς οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσής τους τρεις μόλις εβδομάδες από την έναρξή τους”.
Το ερώτημα εύλογο: αυτά γιατί ο Στρατός δεν τα “επικοινωνεί”;

http://www.militaire.gr