10 Ιουλ 2017

Ποια συμφέροντα «κρατάνε στο χέρι» την Φώφη Γεννημάτα - Χρήσιμο εξάρτημα της διαπλοκής

Δέσμια συμφερόντων είναι η Φώφη Γεννηματά, όπως δείχνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, η στάση που τηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των βαριδιών που βρίσκονται μέσα στο ΠΑΣΟΚ και αδυνατεί να τα ξεφορτωθεί. 

Εκτός αυτού δείχνει να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Ακόμη και στις αμφισβητούμενες δημοσκοπήσεις της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω ακόμη και από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Παρά το γεγονός αυτό, η Φώφη Γεννηματά ομιλεί ωσάν το κομματίδιό, το οποίο παρέα με τους υπόλοιπους φορείς της δήθεν Κεντροαριστεράς αγγίζει με το ζόρι το 5%, να αποτελεί τον κορμό της... "Δημοκρατικής Παράταξης".
Τι μας είπε ξανά η Φώφη Γεννηματά; Μας είπε ότι η δημιουργία του ενιαίου, ισχυρού πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς «σίγουρα δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ». Λες και έχει ένα κόμμα εξουσίας ανάγκη πολιτικής νομιμοποίησης από το πολιτικό πτώμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Εκτός αυτού, η Φώφη Γεννημάτα, έχει βγάλει και το αριστερόμετρο για να κρίνει... πόσο Αριστερός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή πόσο δεν είναι. 
Το ερώτημα είναι το εξής; Τι ακριβώς προσφέρει το ΠΑΣΟΚ σήμερα; Κεντροαριστερό δεν είναι. Αριστερό σίγουρα δεν είναι. Μία θλιβερή ουρά της Δεξιάς είναι, που υπάρχει για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους κάποια ξεπεσμένα πολιτικά στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Κεγκέρογλου και άλλοι. 
Τι ακριβώς κάνει το ΠΑΣΟΚ; Ως τσόντα της Δεξιάς εξυπηρετεί μεγάλα και μικρά συμφέροντα. Όσα δεν μπορεί να πει ή να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνουν εργολαβικά να τα κάνουν πολιτικά πρόσωπα, που πλέον είναι χρήσιμα για αυτή τη δουλειά και βρίσκονται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα 45άρι της διαπλοκής. Για παράδειγμα δείτε ποια συμφέροντα υπερασπίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος καθημερινά στο κοινοβούλιο. Δεν αρθρώνει κανέναν πολιτικό λόγο. Εργολαβίες αναλαμβάνει. 
Αλλά, δεν είναι μόνο αυτά. 
Η Φώφη Γεννηματά είναι δέσμια συμφερόντων. Όταν δεν χοροπηδάει, χορεύοντας στις γιορτές επιχειρηματιών, τρέχει στους γάμους των αυλικών τους. Όταν δεν απολογείται για τους διορισμούς του συζύγου της, συναντιέται με τον Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια γίνεται ασπίδα προστασίας στην πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός ο τόπος, στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Ας μην αυταπατάται κανείς. Ο Κώστας Σημίτης κάνει ακόμη κουμάντο στον πολιτικό φορέα - έκτρωμα που λέγεται Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η Φώφη Γεννηματά είναι πολιτικά αυτοκτονικός. Την νοιάζει; Προφανώς και την νοιάζει, αλλά δεν μπορεί να κάνει και τίποτα. Είναι όμηρος των επιχειρηματικών συμφερόντων, του συστήματος Σημίτη, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και τελικά του κατεστημένου και του Μητσοτάκη. 
Αντί να βλέπει θετικά την μελλοντική σύμπραξη με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου επιλέγει να σέρνεται πίσω από τη Δεξιά και να χορεύει όπως προστάζει η διαπλοκή. Είναι δική της επιλογή; Μάλλον όχι. Συμφέροντα από τα οποία δεν μπορεί να απεμπλακεί υπαγορεύουν τη στάση της. Η ιστορία και ο ελληνικός λαός θα κρίνουν τους μεταμφιεσμένους Δεξιούς, που σήμερα βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ. 
Και τίθεται το ερώτημα: Εκτός των πολιτικών βαριδιών, ποια είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κρατάνε τη Φώφη;