10 Ιουλ 2017

Κύκλωμα "νονών της νύχτας": "Μαλλιάς" και "ψηλός" εκβίαζαν επιχειρηματίες! Απίστευτα ποσά οι ταρίφες για ξυλοδαρμούς!

Απίστευτες αποκαλύψεις για το κύκλωμα μπράβων που συμμετείχαν δυο αστυνομικοί
- Παρατσούκλια με... φαντασία χρησιμοποιούσαν για να μην τους εντοπίσουν
- Εκβίαζαν επιχειρηματίες και έπαιρναν υπέρογκα ποσά..

- Ο τιμοκατάλογος των ξυλοδαρμών ποικίλε ανάλογα με τα γούστα και την... ζημιά
- Απλό σπάσιμο χεριού και ποδιού: 200 ευρώ πολλαπλά σπασίματα και... νοσοκομείο: από 1.000 ευρώ.
Ο "μαλλιάς", ο “ψηλός” και ο “κορτάκιας” που αναλάμβανε τις υποθέσεις των γυναικών, είναι μερικά από τα "παρατσούκλια" που είχαν αρχηγικά στελέχη δυο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών τις Ασφάλειας Αττικής, καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν επιβάλει “κεφαλικό φόρο” σε πάνω από 60 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε ολόκληρη την Αττική.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην συμμορία συμμετείχαν και δυο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΔΙΑΣ, ο ένας από αυτούς συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου όμως δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθεί και έτσι θα κληθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς το όνομα του αναφέρεται στην δικογραφία.
Όσον αφορά στον ρόλο των αστυνομικών στις δυο εγκληματικές οργανώσεις, ο ένστολος που συνελήφθη φέρεται να συμμετείχε ακόμα και στην είσπραξη του κεφαλικού φόρου από τους επιχειρηματίες, ενώ σε περιπτώσεις απειλών πήγαινε στα καταστήματα και έβγαζε το όπλο του σε κοινή θέα προκειμένου να γίνεται από τους επιχειρηματίες άμεσα αντιληπτό το τι θα επακολουθούσε, στην περίπτωση που δεν συμμορφώνονταν.
Οι δυο συμμορίες είχαν χωρίσει την Αττική σε τομείς ευθύνης και εκβίαζαν γνωστά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ αλλά και στριπτιζάδικα, από τα Βόρεια μέχρι τα Νότια Προάστια αλλά και το κέντρο της Αθήνας.
Από το 2015 οι “νονοί” τις νύχτας είχαν επιβάλει με τη βια στους επιχειρηματίες να πληρώνουν μηνιαίο “κεφαλικό φόρο”, με ποσά που κυμαίνονταν από 300 μέχρι και 2.500 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος αλλά και την πελατεία του καταστήματος.
Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί των δυο οργανώσεων που δρούσαν σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία, έστελναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους “φουσκωτούς” να πραγματοποιούν “βόλτες” παρουσίας στα καταστήματα που εκβίαζαν, προκειμένου να ενημερώνουν για την πελατεία αλλά και τα κέρδη της επιχείρησης.
Τέλος, οι συλληφθέντες αναλάμβαναν συνοδείες αθλητικών παραγόντων σε τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και συμμόρφωση ατόμων που είχαν διαφορές με τους “καλοπληρωτές”.Απλό σπάσιμο χεριού και ποδιού ξεκινούσε από 200 ευρώ στον τιμοκατάλογο του ξυλοδαρμού, ενώ πολλαπλά σπασίματα και νοσηλεία σε νοσοκομείο ξεκινούσε από 1.000 μέχρι και 2.000 ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/