3 Ιουλ 2017

Θεσσαλονίκη: Χαροπαλεύει εργαζόμενος στην καθαριότητα - Τραυματίστηκε σοβαρά στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης!

Μάχη για να κρατηθεί στην ζωή δίνει ένας 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Το δεύτερο αυτό σοβαρό περιστατικό έρχεται λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της 62χρονης Ντανιέλας Πρελορέντζου που εργαζόταν στην
καθαριότητα του Δήμου Ζωγράφου.
Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν:
«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».
Πως έγινε το ατύχημα


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός μετέφερε γεμάτο κοντέινερ έξω από το ΧΥΤΑ και έπρεπε να παραλάβει ένα άδειο. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διαδικασία που κοτσάρεται το ρυμουλκό στον τράκτορα. Και πιθανότατα ο οδηγός μάλλον εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε ρυμουλκό και τράκτορα.
«Δεν έχει ευθύνη ο ΧΥΤΑ, καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από αυτόν», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με έναν ακόμη οδηγό για να μάθουμε». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος στο αντικείμενό του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης, ο άτυχος 45χρονος οδηγός τράκτορα εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων.O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε: «Περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον άνθρωπο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ατύχημα.
Με πληροφορίες από: voria.gr