4.7.17

Πάτρα: Δεν έρχεται αύριο ο Παύλος Πολάκης Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας»ετοίμαζαν θερμή υποδοχή πλην της ΔΑΚΕ!!!

MONO η ΔΑΚΕ  δεν στηριζε την συγκεντρωση εναντιον του ΠΟΛΑΚΗ...ειχαν λεει εντολη απο την ΑΘΗΝΑ να μην συμετεχουν...κατα τα αλλα βριζουν οι βουλευτες της τον ΠΟΛΑΚΗ..ΕΔΩ ηταν να δειξουν την αντιδραση τους εναντιον του...
ΑΛΛΑ ποιος να τους δωσει γραμμη σε ενα σικε παιχνιδι..Ο ΑΔΩΝΙΣ ειναι τωρα μπλεγμενος με αλλα θεματα και τρεμει ο κωλος του,ο υπευθυνος συνδικαλισμου ο Θ.ΚΟΛΛΙΑΣ ειναι χλεχλες και πριμαντονα,ο ΚΟΥΛΗΣ τρεμει η γη κατω απο τα ποδια του,δεν ξερει τι του ξημερωνει....
ΚΑΤΑ τα αλλα αντιπολιτευση σκληρη λενε οτι κανουν,σανο ταιζουν ακομα τους οπαδους τους...Δεν θα έρθει αύριο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για τα εγκαίνια του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου ο «Άγιος Ανδρέας», ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού επικαλούνται για την ακύρωση της επίσκεψης του κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Παύλος Πολάκης να ήθελε να αποφύγει την θερμή υποδοχή που του ετοίμαζαν εργαζόμενοι, φορείς, συλλογικότητες και εργαζόμενοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής
Πρωτη Ενημέρωση 04/07/2017 10:00
«Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων της Πάτρας, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, ο οποίος θα βρεθεί αύριο το πρωί στην πόλη, προκειμένου να τελέσει τα επίσημα εγκαίνια του 7ωροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, «σε ό,τι αφορά την επικείμενη κυβερνητική φιέστα των εγκαινίων του ανακαινισμένου 7ωροφου κτιρίου του Γ.Ν Πατρών, το Δ.Σ του Σωματείου μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την μη ανταπόκριση τους στο αίτημά μας για ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ  ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ, σχετικά με την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της περαιτέρω ΚΤΙΡΙΑΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ του Νοσοκομείου, στην  σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να κάνει ΕΜΦΑΝΗ την παρουσία του απέναντι στο κυβερνητικό κλιμάκιο, της φιέστας και του μετρ των εγκαινίων σε εργα ημιτελή και εργα που δεν τους ανήκουν, από την είσοδό του στο Νοσοκομείο μέχρι και την αποχώρησή του.
Αποφάσισε να απευθυνθεί, στους Υπουργούς της  «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και των «ΣΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» , ρωτώντας τους απλά, γιατί έρχονται στην πόλη μας και στο Νοσοκομείο; έρχονται να εγκαινιάσουν τι;
  • Το κτίριο που δεν κατασκεύασαν αυτοί
  • Την χωρίς σχεδιασμό μεταστέγαση σ’ αυτό και που δυστυχώς δεν την χρηματοδότησαν ως όφειλαν.
  • την συρρίκνωση κατά 50% του ΝΝΘώρακος, που από Νοσοκομείο το μετέτρεψαν σε κλινική.
  • Την μετά απο 30 χρόνια διακομιδή ασθενών στην Αθήνα.
  • Την επικίνδυνα συνεχιζόμενη Υποχρηματοδότηση και Υποστελέχωση του Νοσοκομείου
τι;
ή μήπως τον ανύπαρκτο σχεδιασμό τους και την αδιαφορία τους, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, τις νέες κτιριακές υποδομές που χρειάζεται για να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες του και όχι μόνον.
Εμείς λοιπόν οι Εργαζόμενοι που με τους αγώνες μας πετύχαμε και  καταφέραμε   αυτό το έργο, κρατήσαμε αυτό το Νοσοκομείο, θα συνεχίσουμε δίνοντας την μάχη και σήμερα  για την περαιτέρω κτιριακή ενίσχυση του Νοσοκομείου, για την χρηματοδότησή του κσι την πλήρη στελέχωσή του, έτσι ώστε αυτό να γίνει ο πραγματικός ένας εκ των δύο πυλώνων της υγείας στην περιοχή μας.
Γι’ αυτόν μας τον ΑΓΩΝΑ και τις ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ αλλά και τους Πολίτες της περιοχής μας να παραβρεθούν στις 10 το πρωί της Τετάρτης στην πύλη του Νοσοκομείου για να διεκδικήσουμε τα προαναφερόμενα, κόντρα στις φιέστες και τα πανηγύρια των κυβερνώντων σ’  αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Παράλληλα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία του Ν. Αχαΐας, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας,  την Τετάρτη 5/7/2017 στις 11.00 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας για τα ζητήματα της υγείας, με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολάκη.
«Τα ζητήματα της υγείας αφορούν όλη την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης έχουν ως στόχο την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
Διεκδικούμε:
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας
  • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Ν. ΑΧΑЇΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΠΟΤΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ –ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν.ΑΧΑΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΣΕ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΣΑΣ –ΔΕΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ- ΟΑΕΕ