15 Ιουλ 2017

Γιατρός του κάμπινγκ του ΑΠΘ συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση

49χρονος γιατρός του κάμπινγκ του ΑΠΘ στο Ποσείδι συνελήφθη μετά από καταγγελία 19χρονης φοιτήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο ιατρείο του κάμπινγκ στις αρχές του μήνα και ο γιατρός συνελήφθη στις 3 Ιουλίου.


Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, επισκέφτηκε το ιατρείο του κάμπινγκ για κάποια αλλεργία της. Ο γιατρός κατά την εξέταση, προέβη σε ασελγείς πράξεις. 
Ο 49χρονος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ το κάμπινγκ του ΑΠΘ καλύπτει τις ιατρικές του ανάγκες μέσω διαγωνισμού που κάνει κάθε χρονιά, όπως έγινε και φέτος. 

Εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας κέρδισετον διαγωνισμό και παρείχε στο κάμπινγκ έναν γιατρό, έναν νοσηλευτή και ένα ασθενοφόρο. 

΄Έπιασε δουλειά την 1η Ιουλίου και λίγες ημέρες μετά καταγγέλθηκε το περιστατικό. 

Αμέσως μετά την καταδίκη του γιατρού, το πανεπιστήμιο κατήγγειλε την σύμβαση με την εταιρεία και κατακύρωσε τον διαγωνισμό στην αμέσως επόμενη επιλαχούσα εταιρεία η οποία νααλαμβάνει καθήκοντα από Δευτέρα. 

Δεν επιλύγουμε εμείς το ιατρικό προσωπικό των εταιρειών, είπαν στο ΡΘ πηγές από το πανεπιστήμιο που άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφούν δικαστικά κατά της εταιρείας.