15 Ιουλ 2017

Το Κατάρ μετατρέπεται σε τουρκικό προτεκτοράτο

Με γοργούς ρυθμούς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετατρέπει το Κατάρ σε προτεκτοράτο του, αποσκοπώντας να θέσει υπό τον έλεγχό του τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου του κρατίδιου όπως και τα ατελείωτα δισεκατομμύρια των
θησαυροφυλακίων του.
Ο νεαρός σε ηλικία Εμίρης του Κατάρ είναι μια μαριονέτα του Ερντογάν, το οποίο υπεραγαπά τόσο που έδωσε στο νέο του άλογο το όνομα του Τούρκου Προέδρου [διαβάστε σχετικά εδώ].
Η μετατροπή του Κατάρ σε τουρκικό προτεκτοράτο γίνεται με την κατασκευή νέας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στο κρατίδιο, στην οποία θα μεταφερθούν 4.000 Τούρκοι στρατιώτες.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσόγλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Καταριανό ομόλογό του, αναφερθείς στην στρατιωτική βάση της Τουρκίας στο Κατάρ δήλωσε:
«Εγκρίθηκε η συμφωνία για την δημιουργία της στρατιωτικής βάσης και τώρα βρισκόμαστε στο επίπεδο της εφαρμογής της. Σε αυτήν την φάση, οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν τις εργασίες τους. Στην προσεχή διαδικασία, ο Πρόεδρός μας επιθυμεί να επισκεφτεί την περιοχή. Προσπαθούμε να καθορίσουμε την ημερομηνία».
Ο Ερντογάν ετοιμάζεται να επισκεφτεί το νέα έδαφος που προσάρτησε ενώ η Δύση παρακολουθεί αμήχανη.