9 Ιουλ 2017

Δηλητηριώδη μανιτάρια προκάλεσαν το θάνατο της Ρωσίδας!

Λύθηκε το μυστήριο στην Κρήτη – Τα είχαν φάει στη Ρωσία
Ο σύζυγός της που επίσης κατανάλωσε τα ίδια μανιτάρια νοσηλεύεται με πολυοργανική ανεπάρκεια –
Τα παιδιά τους που δεν έφαγαν είναι καλά στην υγεία τους
Μετά από αρκετές ημέρες λύθηκε τελικά το μυστήριο του θανάτου μιας Ρωσίδας τουρίστριας στην Κρήτη, αλλά και της κατάρρευσης του συζύγου της, σχεδόν ταυτόχρονα: Όπως αποδείχθηκε οι δύο τους είχαν καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια πριν ακόμα φύγουν από την πατρίδα τους για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για πολύ σπάνια δηλητηρίαση, τα συμπτώματα της οποίας εμφανίζονται δύο με τρεις ημέρες μετά την κατανάλωση των μανιταριών και είναι θανατηφόρα.
Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό τόσο από τα ιατρικά ευρήματα, αλλά και από την κατάθεση της 14χρονης κόρης του ζευγαριού που ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί τους, όπως και ο τρίχρονος γιος τους. Τα παιδιά, που δεν είχαν φάει τα συγκεκριμένα μανιτάρια, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, με τον παππού και την γιαγιά τους.
Το ζευγάρι, ηλικίας 41και 45 ετών, έφτασε στο Ηράκλειο μαζί με τα παιδιά του, από τη Ρωσία στις 2 Ιουλίου. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους στη Χερσόνησο η γυναίκα κατέρρευσε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν διαπίστωσαν το θάνατό της, όμως λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως και ο άντρας της ήταν σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου ακόμα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ο 45χρονος Ρώσος βρίσκεται σε καταστολή καθώς έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια με τους γιατρούς να μην μπορούν επί τόσες ημέρες να πουν με ακρίβεια τι προκάλεσε την κατάσταση αυτή.
Πηγή protothema.gr