16.7.17

ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΚΕΛΑ

Γνωστό το παιχνίδι του «παπατζή». Εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο... παπάς. Παίζει και το άλλο, εδώ ανασχηματισμός, εκεί ανασχηματισμός, που είναι ο ανασχηματισμός. Θυμήθηκα μία από τις αμέτρητες ιστορίες παραμονές ανασχηματισμού. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Κυβέρνηση Μητσοτάκη, 1991.
Πλήρης ακυβερνησία. Η ΝΔ έχει μόλις 151 βουλευτές, αφού χρειάστηκε να κάνει μεταγραφή από τη “Διανά” του Στεφανόπουλου, αργότερα πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον Κατσίκη, βουλευτή υπολοίπου Αττικής.
Ο Μητσοτάκης εκβιάζεται στα ίσα από διάφορους βουλευτές “Αν δεν με κάνει υπουργό θα φύγω από το κόμμα” απειλούσαν τους αυλικούς του πρωθυπουργού. Και έπεφτε παραμύθι. Μη βιάζεστε, ο πρόεδρος σας έχει υπ' όψιν του, στον επόμενο ανασχηματισμό είστε μέσα, σίγουρα.
Ένας από τους δυσαρεστημένους βουλευτές της ΝΔ, που κι αυτός περίμενε την υπουργοποίησή του, ο Χρήστος Αντωνίου, επιχειρηματίας. Θα το γράψω και δεν θα το πιστεύεις. Φοβερά πράγματα.
Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Αντωνίου βλέπει κάποια στιγμή να βγαίνουν από το γραφείο του Μητσοτάκη δύο πολύ σοβαροί πολιτικοί συντάκτες. Ο Γιάννης Πολίτης από τα “Νέα” και ο Μιχάλης Κανιμάς από το Mega. Ο άνθρωπος είχε την αγωνία του κι ήταν επόμενο να πιέζει τους δύο ρεπόρτερ αν γνωρίζουν κάτι.
Τι τους ήρθε στους δύο δημοσιογράφους και λένε στον Αντωνίου “Γίνεσαι υφυπουργός εμπορίου!”. Παραμύθι. Ποια είναι η συνέχεια; Ο βουλευτής τηλεφωνεί στην Απογευματινή: “Ορκίζομαι υφυπουργός εμπορίου, έγκυρο”. Την άλλη μέρα κυκλοφορεί η Απογευματινή με την “είδηση” ότι σύμφωνα με ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες ο Χρήστος Αντωνίου συμμετέχει στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Εμπορίου.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στη σύσκεψη συντακτών στα “Νέα”, ο διευθυντής της εφημερίδος Καραπαναγιώτης τα ψέλνει στον ... Γιάννη Πολίτη: Έχασες την είδηση! Την έχει η Απογευματινή και άλλες εφημερίδες, όμως όχι κι εμείς.
http://www.apodytiriakias.gr