1 Ιουλ 2017

Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΘΕΡΕΤΡΩΝ ΚΑΙ Η "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ

Πριν από λίγα χρόνια ο Ομιλος Αλαφούζου (αυτός, για τον οποίο ο Πάνος Καμμένος υπαινίχθηκε χθες στη Βουλή ότι θα κάνει τον Παναθηναϊκό ...θυγατρική του Ολυμπιακού!) έκανε επί μεγάλο διάστημα ένα φοβερό ρεπορτάζ για την καταπάτηση και τον τεμαχισμό δημόσιας έκτασης σε μαγευτική περιοχή της Λακωνίας.

Εναν τόπο, στον οποίο έχουν γυριστεί ταινίες και έχουν γίνει πολλές φωτογραφήσεις, επειδή μοιάζει εξωτικός με νερά ...σαν κι αυτά που γυριστηκε η ταινία-"έπος" "7 Ημέρες και 6 νύχτες" με τους Χάρισον Φόρντ, Ντέϊβιντ Σουίμερ και Αν Χέκ.
Τότε ο "Σκαϊ" ανέφερε και ένα όνομα ανθρώπου στενά συνδεδεμένου (διευθυντής του γραφείου του) με μεγαλοστέλεχος, μεγαλουπουργό κλπ της Νέας Δημοκρατίας.
Τα χρόνια πέρασαν, οι δικαστικές έρευνες, τις οποίες ενίσχυσε πολύ, αν δεν προκάλεσε ο "ΣΚΑΙ" κατέληξαν σε βαρύτατες παραπομπές πολλών κατηγορουμένων στα εδώλια και μάλιστα με το νόμο για καταχραστές του Δημοσίου, που σημαίνει ισόβια, αν κάποιος είναι τελικά ένοχος.
Στην περίπτωση της Λακωνίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν τα συμβόλαια δεν είναι καθαρά, τότε τα ισόβια είναι από χέρι κατά την νομική και λογική μας άποψη. Και τούτο γιατί δεν πήγαν οι δράστες σε ένα μέρος να στήσουν καλυβάκι για τα παιδιά τους, αλλά σε ένα θέρετρο να καταπατήσουν για να στήσουν αρχικά κάμπιγκ και στη συνέχεια τα γνωστά ξενοδοχεία, δηλαδή για κέρδη εκατομμυρίων και όχι για επιβίωση.
Οταν δικαστήριο (πρόεδρος Γκουρογιάννη, Εισαγγελέας Αρχοντίδου) ρίχνει σε έναν δόλιο εφοριακό 10 χρόνια γιατί κατά την κατηγορία ζήτησε και ΔΕΝ πήρε τελικά 10 χιλιάδες ευρώ και στους λογαριασμούς του δεν βρέθηκε ούτε ευρώ), τότε περιμένει κανείς, αν τα συμβόλαια κριθούν κατασκευασμένα δολίως, τα ισόβια να είναι δεδομένα για να θεωρεί, ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή.
Αμ δε...
Το δικαστήριο Καλαμάτας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου σε όλους τους κατηγορουμένους, δηλαδή τον τοπικό Δήμαρχο, τον συμβολαιογράφο και λοιπούς, συνολικά 14. Και τους καταδίκασε σε ποινή σχεδόν σαν κι αυτή του εφοριακού!!!
Τα κέρδη:
1.Ο Δήμαρχος θα εξακολουθήσει να δημαρχεύει, υποστηριζόμενος από πολιτικούς, οι οποίοι θα υπόσχονται στον κόσμο ισονομία, ισοπολιτεία και Δικαιοσύνη, η οποία παραμένει διαχρονικά (ως ζητούμενο) στη μόδα, τόσο, ώστε να σχηματίζονται και εκτός και εντός Ελλάδας και πολιτικοί σχηματισμοί με όνομα την Δικαιοσύνη.
2.Ο συμβολαιογράφος ευχαριστημένος, όπως και ο Δήμαρχος από τη μικρή ποινή, δεν θα μιλήσει για το ποιοί έστησαν την τεράστια κομπίνα και κρύβονται πίσω από τα προσδοκώμενα τεράστια κέρδη.
3.Οι μάρτυρες λαμβάνουν το μήνυμα πως όσο ειλικρινείς και αν είναι οι καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό αν τελικά θα μπούν φυλακή(πράγμα καθόλου βέβαιο...) θα μείνουν 3-4 χρόνια το πολύ και πάλι μπροστά τους θα είναι, όπως τόσοι και τόσοι που στο παρελθόν αναμίχθηκαν σε θηριώδεις καταπατήσεις γης απο τα Τουρκοβούνια και τον Υμηττό και την Πεντέλη και την Πάρνηθα μέχρι τη Σύρο, την Κρήτη και τη Χαλκιδική.
Οι ζημές:
1.Τεράστιες εκτάσεις του Δημοσίου γίνονται ιδιωτικές επιχειρήσεις με τέτοιες μεθοδεύσεις, τα Δημόσια ταμεία χάνουν, αφού θα μπορούσαν να τις πουλήσουν με διαγωνισμούς κλπ

2.Η Δικαιοσύνη εμφανίζεται όχι τυφλή για όλους, αλλά για τους αδύναμους, για την προστασία των οποίων θεσπίσθηκε και ο ελληνικός κρατικός προυπολογισμός με άγρια φορολογία(κυρίως των εντίμων...) πληρώνει τεράστια ποσά για την συντήρησή της και μάλιστα με σχεδόν οικογενειακή "κληρονομική" διαδοχή.
Για τους ισχυρούς όχι και τόσο τυφλή...
Π.χ.:Για ψάξτε να δείτε ποιόν συνήγορο έχει (επι χρόοοονια πολλά στέλεχος του κρατικού μηχανισμού που κατονομάσθηκε από μεγάλα ΜΜΕ για αποχαρακτηρισμούς δημοσίων εκτάσεων από το Ψυχικό και τη Φιλοθέη (αυτά είναι τα Τουρκοβούνια) μέχρι την περιοχή των επωνύμων ,όπως λέμε Ψυχάρης -Λαμπράκης, Κυριακού, Κοντομηνάς, Γλύξκμπουργκ, εφοπλιστές (Πόρο, Σπέτσες, Τροιζηνία, Γαλατά) και θα εξηγήσετε γιατί ορισμένοι (όχι όλοι) δικαστικοί βγάζουν ...φλύκταινες όταν βλέπουν μάρτυρα κατηγορίας αυτών των στελεχών δημοσιογράφο που έκανε έρευνα...Φυσικά ο στέλεχος με ωραίες νομικές πιρουέτες του Ανώτατου Δικαστηρίου μας δικαιώθηκε και κάτι αγρότες της ταλαιπωρίας τρώνε δικαστικές γερές σφαλιάρες...
Οι βίλες των κ.κ.Παπαντωνίου και Στουρνάρα δίπλα στη θάλασσα. Αφού οι βίλες έγιναν, άρα η περιοχή ήταν νόμιμα οικόπεδα, τόσο μα τόσο κοντά στα βράχια στα οποία σκάει το κύμα...

Λεπτομέρειες:

1.Στο τεράστιο σκάνδαλο της Λακωνίας η δίκη αυτή αφορούσε καμιά 15αριά πλαστά συμβόλαια. Συνολικά όμως τα συμβόλαια αυτής της κατηγορίας είναι πάνω από...εκατόν τριάντα!
Οι άλλες δίκες αργούν ακόμα και αν θεωρήσουμε αυτή τη δίκη πιλότο για την συμπεριφορά κατηγορουμένων, μαρτύρων τότε καταλαβαίνουμε γιατί αργούν.
2.Στη δίκη αυτή και στις καταδίκες αναφέρθηκε εκτενώς ο ΣΚΑΙ σε ρεπορτάζ του στην ηλεκτρονική σελίδα τουλάχιστον, γιατί στα άλλα ΜΜΕ του Ομίλου δεν γνωρίζουμε.
Σε αυτό ο ηλεκτρονικό γίνεται αναφορά στην υπόθεση που αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ και σωστά.
Αυτό που δεν μας θυμίζουν είναι το τι απέγιναν τα ΜΕΓΑΛΑ ονόματα που ο ίδιος τότε είναι αποκαλύψει.
3.Η αποκάλυψή τους τότε έπληττε τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, για την οποία ο ΣΚΑΙ δεν είχε κανέναν καλό λόγο.
Συνήγορος του μεγαλουπουργού, ο οποίος δεν τα πήγαινε καλά με τον Σαμαρά, αν και αρχικά ήταν στενά συνδεδεμένοι ορίσθηκε γνωστός ικανότατος δικηγόρος, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά.
Τον ρωτήσαμε προχθές και αποδεικνύοντας πόσο ικανός δικηγόρος είναι μας απάντησε:
"Δεν ξέρω τι απέγινε τελικά με αυτή την υπόθεση. Εγώ είχα κάνει μια δήλωση τότε ως απάντηση στον ΣΚΑΙ. Έκτοτε δεν ασχολήθηκα. Αν μάθω κάτι θα σε ενημερώσω".
4.Δεν μας τηλεφώνησε αν και πέρασαν μέρες και με ένα τηλεφώνημα εύκολα θα μας ενημέρωνε αν τελικά στα υπόλοιπα 120 πλαστά συμβόλαια βρίσκονται τα ισχυρά ονόματα, ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για την ως τώρα πορεία...
ΑΠΟΡΙΑ: Κάποιος απο τον ΣΚΑΙ που αποκάλυψε την υπόθεση κλήθηκε μάρτυρας στην υπόθεση και αν όχι αυτό λέγεται δικαιοσύνη;
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Αλλοι έγραψαν και ονόματα καταδικασθέντων. Εμείς όχι. 
Γιατί;
Διότι αν γράψουμε εμείς θα καταδικαστούμε σίγουρα (τό έχουμε ήδη πάθει!) και απο χέρι για ...παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Σε όσους έγραψαν ονόματα δεν θα γίνει(και σωστά) ούτε ένα εξώδικο...
Περισσότερα γιαυτή την (μη) τυφλή Δικαιοσύνη έναντι των ισχυρών (τύπου Μαρτίνη κλπ) σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής (16.00 )για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.
Αν μας ρωτήσουν.
Η σωστότερα, αν δεν μας "κόψουν"...
http://ntokoumenta.gr-