2 Ιουλ 2017

Ο Γκρούεφσκι ένα βήμα πριν από τη φυλακή

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων έμπλεξε άσχημα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από τις μυστικές υπηρεσίες του!
Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη
Νέος κύκλος έντασης και ..
πολιτικής όξυνσης φαίνεται πως δημιουργείται στα Σκόπια, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι στη Δικαιοσύνη -διαδικασία που, όπως τονίζουν αναλυτές, «δεν αποκλείεται να τον οδηγήσει ακόμη και στη φυλακή»- για το θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις μυστικές υπηρεσίες!

Οπως μετέδιδαν χθες μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ, η ανεξάρτητη ειδική εισαγγελέας Κάτσισα Γιάνεβα, η οποία είχε οριστεί με διακομματική συμφωνία να διερευνήσει το περιεχόμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί πρωθυπουργίας Γκρούεφσκι, ανακοίνωσε ότι άσκησε νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον 94 φυσικών και επτά νομικών προσώπων που εμπλέκονται σε 17 υποθέσεις για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Η εισαγγελέας
Οπως πρόσθεσε μάλιστα η εισαγγελέας, βάζοντας «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, πρόκειται να ζητήσει την προφυλάκιση 18 εξ αυτών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος. Ποιος είναι αυτός ο αρχηγός πολιτικού κόμματος;
Πάντα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν είναι άλλος από τον ηγέτη του VMRO-DPMNE και πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος φαίνεται ότι δεν γλιτώνει τα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πέσεφσκι, τους πρώην υπουργούς Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, Μίλε Γιανακίεφσκι και Ελιζαμπέτα Κάτσεσκα-Μίλεφσκα, τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Κίριλ Μποζίνοφσκι, τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ κ.ά.

Οπως ήταν αναμενόμενο πάντως, η αντίδραση του Γκρούεφσκι ήταν άμεση! Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της εισαγγελέως, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί κατόπιν υποδείξεων και εντολών του κυβερνώντος κόμματος SDSM. Δήλωσε ακόμα ότι η εποικοδομητική στάση του κόμματός του ολοκληρώθηκε εδώ και πρόσθεσε ότι το μόνο αμάρτημα του VMRO-DPMNE είναι ότι τα προηγούμενα 11 χρόνια υπήρξε θεματοφύλακας της υπεράσπισης της χώρας και των εθνικών συμφερόντων, ότι άντεξε τις πιέσεις και τις απειλές σχετικά με το όνομα της χώρας και την ταυτότητα του λαού και δεν αποδέχθηκε επιβλαβείς συμφωνίες και πλατφόρμες ξένων χωρών.
δημοκρατια