31 Ιουλ 2017

Η συγκινητική ιστορία του Λούλο: Έκοψε το ποδόσφαιρο για να δώσει συκώτι στο νεογέννητο ανιψάκι του!

Από ήρωας της Σέντραλ Λαρόκε, ήρωας ολόκληρης της Αργεντινής.
Ο Αλεχάντρο Μπενίτεθ, σέντερ φορ της ομάδας της 5ης κατηγορίας της Αργεντινής, έχει γίνει πολλές φορές
τραγούδι στα χείλη των οπαδών της μικρής ομάδας.
Ωστόσο, στα 30 του πλέον κρεμάει τα παπούτσια του και δεν θα μπορέσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.
Αν ήθελε να συνεχίσει; Φυσικά! Σαν τρελός, όπως εξομολογήθηκε! Ωστόσο, η καρδιά του είχε αποφανθεί από την πρώτη στιγμή… «Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχα βάλει πέντε γκολ. Είχα δουλέψει πολύ καλά. Εκεί όμως έπρεπε να σταματήσω. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς» είπε στην εφημερίδα Ole.
Τι ήταν αυτό λοιπόν που προκάλεσε τον πρόωρο τερματισμό της καριέρας του και τον έκανε τόσο γνωστό; 
Η αδερφή του πριν λίγες εβδομάδες γέννησε ένα μωράκι. Δυστυχώς, αμέσως διαγνώστηκε με μία πολύ σπάνια πάθηση στο συκώτι του. Η μαμά του ήταν η πρώτη συμβατή δότρια αλλά είχε ήδη δύο επεμβάσεις στην καρδιά και θα ήταν επικίνδυνη μια τρίτη.
Ο αμέσως επόμενος ήταν ο Λούλο... «Δεν το σκέφτηκα για δεύτερη φορά. Είπα το ναι και έφυγα τρέχοντας για να μείνω μόνος μου. Ήμουν φοβισμένος τόσο για το ότι δεν θα έπαιζα ξανά μπάλα, όσο και για την επέμβαση.Ήξερα όμως ότι αυτό ήθελα να κάνω» δήλωσε από το κρεβάτι του νοσοκομείου μετά την επέμβαση.
Όλα πήγαν καλά: του πήραν μέρος του συκωτιού και το μεταμόσχευσαν στο ανιψάκι του. O ίδιος θα χρειαστεί λίγο καιρό για να αναρρώσει, ακόμη δεν μπορεί να περπατήσει. Αλλά βλέπει τον μικρούλη και νιώθει πως πετάει στα σύννεφα! Κι ας του λείπει ήδη «η μυρωδιά του βρεγμένου χόρτου», όπως λέει…
«Πριν από δύο μέρες παίζαμε εκτός και το άκουγα στο ράδιο. Νομίζω ότι έκλαιγα σε όλο τον αγώνα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Όταν μεγαλώσει ο Μίλο, θα έχει πάρει κάτι ποδοσφαιρικό από μένα και θα παίξει στην Εθνική»…
star.gr