5 Ιουλ 2017

ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


mitsotakis-kafedaki

Όταν το κόμμα του Εθνάρχη γίνεται Μνημονιακός εφιάλτης και κτηνώδης μηχανή είσπραξης για πάρτη των δανειστών!

Σε θολά νερά ψαρεύει ο Μητσοτάκης
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ (ΤΟ ΠΑΡΟΝ)
Αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να πει ποια είναι η θέση του για τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ποια ρύθμιση προτείνει; Συμφωνεί να τα πουλάνε οι τράπεζες στα «κοράκια» στο 5% της αξίας τους, ενώ δεν κάνουν το ίδιο με τον δανειολήπτη; Τι θα κάνει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τις κατασχέσεις σπιτιών και τις συντάξεις;

Δέσμιος της πεπατημένης, του χθες, παραμένει ο υιός Μητσοτάκη. Ενάμιση χρόνο τώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ και επί… θύραις πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος προεξοφλεί, δεν έχει τολμήσει να πει συγκεκριμένα τι θα κάνει, όχι για το δημόσιο χρέος, το «κούρεμα» και τη ρύθμισή του, γιατί αυτά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, αλλά για τα χρέη των ιδιωτών – επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Δεν έχει πει κουβέντα για τα «κόκκινα» δάνεια, όταν κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, οι τράπεζες δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να απειλούν τον δανειολήπτη ότι θα βάλουν χέρι σε ό,τι έχει και δεν έχει.
Λέξη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που σέρνουν στα δικαστήρια τον οφειλέτη, ο οποίος πέραν του ότι πρέπει να βάλει δικηγόρο και να βρει λεφτά να τον πληρώσει, έχει να αντιμετωπίσει και τις ποινές από έναν χρόνο και πάνω, την υποχρέωση κάθε μήνα να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Δεν έχει πει τι θα κάνει με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, που έχουν γίνει… ψωμοτύρι, ενώ έχουμε φθάσει στο σημείο να απειλείται ακόμη και το καλύβι του φτωχού, ακόμη και η πρώτη κατοικία, η προστασία της οποίας αποδεικνύεται ότι είναι μύθος, γιατί –όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθηνών κ. Ρούσκας– ξέχασαν να βγάλουν τις απαραίτητες αποφάσεις για την υλοποίηση των προβλέψεων του σχετικού νόμου, που θα εξασφάλιζαν τη δικαστική προστασία.
Δεν έχει μιλήσει για το ξεπούλημα δεκάδων χιλιάδων «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες σε ξένα funds για ένα κομμάτι ψωμί, παραδίδοντας επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα ανελέητα αρπακτικά. Ήδη τον δρόμο άνοιξε, όπως αποκάλυψε τούτη η εφημερίδα (όλες οι άλλες δεν έγραψαν λέξη), η Τράπεζα Αττικής, πουλώντας δάνεια ύψους 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ για 104 εκατ. ευρώ, και ακολούθησε η Eurobank, η οποία πούλησε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στο 5% της αξίας τους! Και προφανέστατα έπεται και συνέχεια, μια και τα δάνεια των νοικοκυριών ανέρχονται σε 95 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 28 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά και τα 15,2 δισ. ευρώ καταναλωτικά.
Τα «κόκκινα» δάνεια είναι η ατομική βόμβα που απειλεί να τινάξει στον αέρα την αγορά και την κοινωνία. Έτσι δε και πέσουν στα νύχια των αδίστακτων αρπακτικών τα νοικοκυριά, πρωτίστως, πρέπει να θεωρείτε δεδομένη την κοινωνική έκρηξη, κύριε πρόεδρε της ΝΔ.
Ευθύ είναι το ερώτημα, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη: Δέχεστε, στηρίζετε, συναινείτε να πουλάνε οι τράπεζες τα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών εν αγνοία τους; Και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να κάνουν το αυτονόητο, αυτό που επιβάλλουν τα χρηστά ήθη, να καλούν τον δανειολήπτη και να του προτείνουν να δώσει το 5%, ή και το 10%, της ονομαστικής αξίας του δανείου και αν δεν δέχεται να προχωρούν στην… παράδοσή του στα αρπακτικά funds.
Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, η λύση είναι απλή, σαν το αυγό του Κολόμβου: Διαγραφή των ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ προστίμων και των προσαυξήσεων και πληρωμή σε 100 δόσεις το λιγότερο και με βάση το ύψος της οφειλής. Μόνο έτσι θα μαζέψει τα λεφτά που έχει ανάγκη το Δημόσιο Ταμείο. Άλλωστε, ΜΥΘΟΣ είναι ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία φθάνουν στα 95 δισ. ευρώ. Είναι ζήτημα αν τα πραγματικά ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ. Και το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, που… λογιστικά φθάνουν στα 23 δισ. ευρώ, αλλά είναι ζήτημα αν είναι εισπράξιμα τα μισά και λίγο παραπάνω.
Υπάρχει και κάτι ακόμη, κύριε πρόεδρε. Οι συντάξεις. Που από τις 13 μνημονιακές περικοπές έχουν καταντήσει όχι επίδομα αλλά φιλοδώρημα. Αυτή είναι η υποχρέωση του κράτους απέναντι στα «περήφανα γηρατειά»; Να τα φθάσει στο σημείο να μην μπορούν να πάρουν στο εγγόνι τους μια σοκολάτα, ένα παγωτό; Τι υπόσχεσθε στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας; Ότι θα βγουν στη ζητιανιά;
Οι προγραμματικές σας δηλώσεις έτσι και κερδίσετε τις εκλογές, κάτι που εσείς θεωρείτε δεδομένο, τι θα προβλέπουν δεσμευτικά για τα κρίσιμα προβλήματα που καταγράφονται αναλυτικά στις παραπάνω γραμμές;
Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Και αυτό το έχει βιώσει στο πετσί του ο κόσμος αυτά τα οκτώ μαρτυρικά χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα για συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη.
Περιμένουμε να τις ακούσουμε. Αν δεν το κάνετε, δεν θα είναι κάτι μη αναμενόμενο…
Απλώς θα συνεχίζετε στην ίδια πορεία.
Μια από τα ίδια…
Με τον λαό να πληρώνει μόνιμα τον λογαριασμό και να τ’ ακούει κι από πάνω, ότι αυτός φταίει για όλα… Και μάλιστα χωρίς να του δίνετε, κύριε Μητσοτάκη, ούτε εσείς ούτε οι συνάδελφοί σας, αυτό που δώσατε στον εαυτό σας, τη δυνατότητα να διορθώνει την ψήφο του αν καταλάβει ότι ψήφισε λάθος… Κάτι που, δυστυχώς, είναι μια μαύρη σελίδα της σημερινής Βουλής…