31 Ιουλ 2017

ΒΙΝΤΕΟ:Πέρασε τα όρια ο Διοικητής της ΤτΕ! Πολιτικό σχόλιο για την Δικαιοσύνη σε ξένο κανάλι ενώ εκκρεμεί υπόθεση της συζύγου του!!!

Κάποιοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη – Υπάρχουν ακόμα οχυρά κατά της αριστείας”!!! Όχι δεν πρόκειται για δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά, ή έστω ενός πολιτικού προσώπου. Πρόκειται για … επίσημη συνέντευξη του διορισμένου Διοικητή της ΤτΕ, δηλαδή ενος Δημοσίου Υπαλλήλου,
σε ξένο μέσο… Προφανώς, οι δηλώσεις αυτές παιρνουν τον χαρακτήρα πολιτικής παρέμβασης καθώς ο λόγος που ο εν λόγω κύριος δίνει αφειδώς συνεντευξεις ειναι η θεσμική του θεση ( δεν θυμομαστε να ήταν τόσο περιζήτητος στα ξένα ΜΜΕ την περιοδο που ήταν στην Εμπορική Τραπεζα, ουτε ως επικεφαλής του ΙΟΒΕ…) ! Ακόμα χειρότερα όμως παίρνουν και χαρακτήρα προσπαθειας παρέμβασης στη Δικαιοσύνη καθώς πραγαμτοποιήθηκαν ως μη όφειλε, ενώ εξελίσσεται στη Δικαιοσύνη υπόθεση της συζύγου του Λίνας Νικολoπούλου-Στουρνάρα!
«Το ότι προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο»: την απάντηση αυτή δίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην ερώτηση του “Accenture Greece” για ποιο πράγμα θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος.
Οι «θεσμοί μας υστερούν», υποστήριξε επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας, που υπεραμύνθηκε της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, του θεσμού της αξιολόγησης στα πανεπιστήμια, του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Ο κύριος Στουρνάρας τονίζει ότι παρά την πρόοδο των τελευταίων ετών «υπάρχουν ακόμη οχυρά κατά της αριστείας», φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι κάποιοι «δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη».
Υπογράμμισε επίσης ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κλειστά επαγγέλματα».
Πηγή: newsit.gr