22 Ιουλ 2017

Η Αστυνομία ξήλωσε την «Καμόρα» του Ζεφυρίου

Στα ίχνη... οικογενειακής επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών, η οποία δρούσε στα πρότυπα εγκληματικών οργανώσεων τύπου «Καμόρα» και στην οποία είχαν κομβικό ρόλο τουλάχιστον οκτώ ανήλικοι, 13-16 ετών, έφτασαν οι αστυνομικοί της
Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ύστερα από συντονισμένες έρευνες στο Ζεφύρι.

Οπως διαπίστωσαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., στο κύκλωμα συμμετείχαν τέσσερις οικογένειες Ρομά, οι οποίες πωλούσαν ηρωίνη και χασίς σε χρήστες ναρκωτικών και χρησιμοποιούσαν τα παιδιά και τις γυναίκες ως «βαποράκια». Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν καθοδηγητικό ρόλο, οι νεότεροι εκτελεστικό, ενώ «ορμητήρια» της σπείρας ήταν οκτώ κατοικίες της περιοχής, στις οποίες προσέρχονταν καθημερινά χρήστες ναρκωτικών από διάφορα σημεία της Αττικής.

Συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, συνελήφθησαν 26 άτομα-μέλη της συμμορίας (εννέα άνδρες, εννέα γυναίκες και οκτώ ανήλικοι), καθώς και 18 χρήστες ναρκωτικών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Ζεφύρι προκειμένου να προμηθευτούν τη δόση τους.

Υστερα από έρευνες στα σπίτια των Ρομά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 702,29 γραμμάρια κάνναβης, 29,7 γραμμάρια ηρωίνης, 15 ναρκωτικά χάπια, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, ένας τρίφτης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 3.424 ευρώ. Κατασχέθηκαν επίσης δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, που είχαν αγοραστεί με χρήματα από την πώληση των ναρκωτικών, καθώς και 16 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ αναζητούνται άλλα 11 άτομα, που φέρεται ότι συμμετείχαν στην «επιχείρηση».