17 Ιουλ 2017

Kαταγγελία: Ο Καμίνης κλείνει την «κοινωνική πολυκατοικία» και πετάει στο δρόμο οικογένειες με παιδιά!

Ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης πετάει στο δρόμο εννέα οικογένειες με μικρά παιδιά, ανακοινώνοντας τους κυνικά με ένα άκαρδο τελεσίγραφο ότι πρέπει να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων μέχρι την Παρασκευή 21 Ιούλη!


Πρόκειται για οικογένειες που βρήκαν στέγη από τα παγκάκια και τους δρόμους στην «κοινωνική πολυκατοικία» της οδού Μπουμπουλίνας 36 στα Εξάρχεια από το 2014.

Το τελεσίγραφο απειλεί ότι θα υπάρξει διακοπή του νερού και του ρεύματος την Παρασκευή 21 Ιούλη!!!Η σύναψη του συμβολαίου ανάμεσα στο Δήμο της Αθήνας και τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, το Ίδρυμα Χατζηκώστα, έγινε με μεγάλους πανηγυρισμούς και τεράστια προβολή της ΜΚΟ «Ανθρώπινοι άνθρωποι» ως ευαίσθητους φορείς για να αρχίσει να υπάρχει λύση στο τραγικό ζήτημα των άστεγων στην πόλη της Αθήνας, με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» σκόνταψε στις περικοπές που θέλει να επιβάλει ο Δήμος Αθήνας αλλά και στις απαιτήσεις του Ιδρύματος Χατζηκώστα να καταβάλλει ο Δήμος της Αθήνας ποσό 4500 ευρώ τον μήνα για την «κοινωνική πολυκατοικία»!

Κατά τα άλλα η ΜΚΟ «Ανθρώπινοι άνθρωποι» μπορούσε να προβάλλει την «κοινωνική πολυκατοικία» ως πεδίο δικής της δράσης με αξιοποίηση χορηγών, εταιρειών αλλά και επέκτασης του δικού της δικτύου συνδρομητών.

Όλος αυτός ο αγγελικός κόσμος της ανάθεσης των αναγκών για στέγη στους φτωχούς σε χορηγίες και φιλανθρωπίες καταρρέει και οι άνθρωποι που πασχίζουν να ξεφύγουν από την αστεγία των Αθηναϊκών δρόμων πρέπει τώρα να ξαναβγούν σε αναζήτηση «καβάτζας» μαζί με τα παιδιά τους.