21 Ιουλ 2017

Σεισμός στην Κω Live: Δυο νεκροί - Άνοιξε στα δυο το λιμάνι! - Έχασε τα δυο του πόδια ένας από τους τραυματίες

Δυο νεκροί από τον φονικό σεισμό - 5 σοβαρά τραυματίες - Μεταφέρονται στο Ηράκλειο Κρήτης
- Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ ταρακούνησε όλα τα Δωδεκάνησα - Τσουνάμι σχεδόν ενός μέτρου
- Η θάλασσα βγήκε στην στεριά ενώ συντρίμμια από κτίρια είναι σχεδόν παντού

- Δεν μπορεί να δέσει κανένα πλοίο στο λιμάνι - Λειτουργικό το αεροδρόμιο
 ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αντιμέτωπη με μία τραγωδία βρίσκεται η Κως. Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής (21.07.2017) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους και άφησε πίσω του πάνω από 100 τραυματίες - ευτυχως οι περισσότεροι ελαφρά - και πολλές ζημιές. Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που πολλά από τα περιστατικά τραυματισμών προέκυψαν λόγω του πανικού. 
Μάθετε όλες τις εξελίξεις για τον καταστροφικό σεισμό στο liveblog του newsit.gr
 Ενημέρωση
είδος από :
  Νεότερα για τους νεκρούς και τους τραυματίες
Ένας τούρκος και ένας σουηδός είναι τα θύματα του σεισμού των 6,4 ρίχτερ. Και οι δυο ήταν ακριβώς κάτω από τον τοίχο που κατέρρευσε έξω από το μπαρ που βρίσκονταν την ώρα του σεισμού. Δυστυχώς ένας από τους σοβαρά τραυματίες υπέστη ακρωτηριασμό και στα δυο του πόδια.


  Δυο πλοία δεν προσέγγισαν στην Κω

   Δεν προσέγγισε το λιμάνι της Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star 2", αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές λόγω του ισχυρού σεισμού και προς το παρόν έχει τεθεί ανενεργό.
   Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σάμο, Κω και Ρόδο. Οι 260 επιβάτες του, που είχαν προορισμό την Κω, αποβιβάστηκαν στην Κάλυμνο και αναμένεται στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο φέρι μποτ «Ολυμπιος Ζευς», προκειμένου να τους μεταφέρει στο Μαστηχάρι.
   Επίσης, το blue star paros δεν μπόρεσε και αυτό να προσεγγίσει το νησί και οι 78 επιβάτες για την Κω μεταφέρθηκαν με έκτακτη προσέγγιση του πλοίου στη Νίσυρο και από εκεί αναμένεται να μεταφερθούν με τουριστικό σκάφος στα Καρδάμαινα. Το blue star paros συνέχισε το δρομολόγιό του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο και Καστελόριζο.
  Πέντε σοβαρά τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ με Σινούκ

Πέντε τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά μεταφέρονται με ελικόπτερο Σινούκ από την Κω στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας νεκρός είναι Τούρκος 39 ετών και ο δεύτερος Σουηδός, 27 ετών.
  Λέκκας στο newsit.gr: Μετασεισμοί θα γίνουν και θα γίνονται - Είναι μέσα στα φυσιολογικάπλαίσια

  Κάποιοι πάντως από τους εκατοντάδες που κοιμήθηκαν στρωματσάδα απόλαυσαν μια υπέροχη ανατολή και την μοιράστηκαν μαζί μας


  Κάποιοι φοβήθηκαν πολύ και θέλουν να φύγουν από το νησί σ.σ. ανθρώπινο



'I woke up screaming and so did my family. I'm desperate to go home' - Natalie McKay was in Kos when the  hit last night

  Σταύρος Θεοδωράκης: Η σκέψη μας είναι στην Κω
«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη», έγραψε στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.
  Δύτες θα βουτήξουν στο λιμάνι
   Δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.
Πρόσθεσε ότι, από την πρώτη εικόνα, το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.
   Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοϊας ανέφερε.
   Ο κ.Σαντορινιός επεσήμανε ότι έως τώρα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους δύο τουρίστες, ενώ τρία ακόμα άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρότερα αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου.
  Συλλυπητήρια Μητσοτάκη

 Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον μεγάλο σεισμό στην Κω, έστειλε με ανάρτησή του στο
twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνοντας πως κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην περιοχή.
  Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Βουλή
 Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν.Βούτση, μετά από επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, και ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της ΝΔ, αναβάλλεται η συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στην Ολομέλεια του Σώματος επί της προτάσεως της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.
  Τελικά δεν θα μεταβεί στην Κω ο πρωθυπουργός
«Η σκέψη μας είναι εκεί», αναφέρουν πηγές από τη ΝΔ για τον καταστροφικό σεισμό στην Κω.