6.7.17

Η Rothschild επιμένει για έξοδο στις αγορές της Ελλάδος τον Ιούλιο 2017 με 5ετές ομόλογο και επιτόκιο 4,80%-4,60%

Οι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια.
Παρ΄ ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές τον Ιούλιο του 2017 έχει σχεδόν ατονήσει η Rothschild επιμένει θεωρώντας ότι υπάρχουν οι ....προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές έως τις 26 Ιουλίου με έκδοση 5ετούς ομολόγου. 
Πηγή που μίλησε στο bankingnews αναφέρει τα εξής 
«είναι αληθές ότι το σενάριο εξόδου της Ελλάδος στις αγορές έχει ατονήσει.
Ωστόσο ορισμένοι και μεταξύ αυτών και η Rothschild θα ήθελε να βγει η Ελλάδα στις αγορές με 5ετές ομόλογο και όχι 3ετές. 
Το 3ετές για λόγους εντυπώσεων προσφέρεται καθώς θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο. 
Όμως όλοι συστήνουν στην Ελλάδα να βγει στις αγορές με ρεαλιστικό τρόπο, όχι για εντυπώσεις αλλά με στόχο να στείλει ένα μήνυμα. 
Το πιο σημαντικό θα ήταν όχι reopening αλλά νέα έκδοση παρά τους περιορισμούς. 
Μια δημοπρασία με 5ετές ομόλογο και επιτόκιο 4,6% με 4,8% θα ήταν μια καλή επίδοση».
Οι έλληνες τραπεζίτες πάντως συνεχίζουν να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τα σχέδια εξόδου της Ελλάδος στις αγορές. 

Το spread μεταξύ 6μηνων εντόκων και 2ετούς ομολόγου 

Το 2ετές – πρώην 5ετές – ελληνικό ομόλογο εμφανίζει απόδοση μεταξύ 3,56% με 3,30%.
Η απόδοση του 6μήνου εντόκου διαμορφώθηκε στο 2,78% από 2,97% μειώθηκε όπως είχε προβλέψει το bankingnews χωρίς όμως την ουσιαστική συμμετοχή των ξένων.
Με όρους spread η διαφορά 2ετών ομολόγων και 6μήνου εντόκου είναι 0,65% που είναι ίσως…ίσως λογική διαφορά απόδοσης για δύο ομόλογα με διαφορά 1,5 έτους περίπου. 
Εάν δεν υπάρξουν εκπλήξεις το 2ετές ομόλογο θα μπορούσε να μειωθεί στο 3% σε μέση απόδοση και το 6μηνο έντοκο γραμμάτιο στο 2,50%. 
Οι τράπεζες ως γνωστό καταγράφουν αξιόλογα κέρδη από τα έντοκα γραμμάτια οπότε δεν είναι διατεθειμένες να μειώσουν δραστικά τα επιτόκια. 

www.bankingnews.gr