1 Αυγ 2017

ΜΑΛΩΝΑΝΕ σημερα στην ΒΟΥΛΗ τα 2 βουβαλακια......δεν τους ακουει ο λαος ......

ΧΑΒΑΛΕ κανανε σημερα ..ανουσια συζητηση και αποτελεσμα μηδεν....
Ο ΚΟΥΛΗΣ παντως δεν απεφυγε το ΛΑΘΟΣ!!
 Ασκησε κριτική σε διάταξη του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ η οποία έχει αφαιρεθεί! Την γκάφα επεσήμανε αμέσως ..
ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προκαλώντας τον εκνευρισμό του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια. Το λάθος του προέδρου της ΝΔ ήταν η αναφορά του σε διάταξη σύμφωνα με την οποία για την μετάκληση ενός καθηγητή από το εξωτερικό χρειάζεται απόφαση του υπουργού. Όμως αυτή η διάταξη έχει αλλάξει!
«Γιατί τόσα νεύρα, τι έχετε πάθει;» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα», στην Ολομέλια της Βουλής.
«Από τότε που έκλεισε η β' αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα, σημείωσε ότι μέσα σε ενάμιση μήνα έχει ζητήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές: «Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». «Είναι εξαιρετικό ρεκόρ, συνεχίστε έτσι», σχολίασε σκωπτικά.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν είναι μόνο οι εξεταστικές που ζητάτε -πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τα σημαντικά ζητήματα του παρόντος όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε- είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας». «Ζητήσατε πριν από μία εβδομάδα από τα αυτοδιοικητικά στελέχη σας να μποϊκοτάρουν μία διαδικασία (σ.σ. τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια) που αφορά στην αυτοδιοίκηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση τους, επειδή θα ήταν εκεί ο πρωθυπουργός.
Ακόμα-ακόμα δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός καταλόγισε, ακόμη, στον κ. Μητσοτάκη ότι έφτασε στο σημείο να χάσει και κάθε ίχνος της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει κατά τα άλλα, όπως είπε. «Φτάσατε στο σημείο την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές να μου απευθύνετε ύβρεις, ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης», υπογράμμισε.
«Τα νεύρα δεν κάνουν καλό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τον πρόεδρο της ΝΔ και τον «παρότρυνε» αντί να ανακαλύπτει κάτι κάθε τόσο και να ζητά μία εξεταστική κάθε δεκαπέντε μέρες, «μήπως να φτιάχνανε στην Πειραιώς μία εξεταστική επιτροπή για να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;». «Γιατί τα νεύρα, στο τέλος, δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό», κατέληξε.
Απαντώντας στον πρωθυπουργό ο κ.Μητσοτάκης είπε «Εχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, χρειάζεστε διακοπές». Μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει να μιλήσει στους αγρότες είτε καθισμένος σε σανό, είτε ανεβασμένος στα τρακτέρ.
Μάλιστα όταν επικράτησε ένταση στην αίθουσα ανάμεσα σε βουλευτές, ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε προς τον Πρόεδρο της Βουλής «μαζέψτε τους», ο κ.Μητσοτάκης είπε «εδώ δεν μάζεψε τον Ρουβίκωνα, θα μαζέψει τους βουλευτές;», για να απαντήσει ο κ.Βούτσης «δεν μαζεύω κανένα».