2 Αυγ 2017

Προσλήψεις ημετέρων, αύξηση τιμών έως και 73% στη μεταφορά δεμάτων, μειώσεις μισθών και απολύσεις στα ΕΛΤΑ


Προσέλαβαν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με πτυχίο πολιτικού μηχανικού από τη Ρουμανία  ως σύμβουλο επικοινωνίας και marketing
Αυξάνουν κατακόρυφα τις τιμές στη
μεταφορά δεμάτων, μειώνουν τις αποδοχές του προσωπικού και την ίδια στιγμή κάνουν προσλήψεις συμβούλων - νέων στελεχών  σε θέσεις που ήδη διαθέτουν υπηρεσιακά στελέχη. 
Ο λόγος για τα ΕΛΤΑ τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κυκεώνα της έλλειψης ρευστότητας και των αρνητικών αποτελεσμάτων παρά τις όποιες ενέσεις που έχουν γίνει από δημόσιους φορείς την τελευταία περίοδο.
Ειδικότερα με βάση το νέο τιμοκατάλογο δεμάτων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ χωρίς μάλιστα να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση τα βασικά τέλη της υπηρεσίας μεμονωμένων δεμάτων εκτινάσσονται στο πρώτο κιλό από 1,5 ευρώ στα 2,6 ευρώ και η τιμή αυξάνεται κατά 0,5 ευρώ ανά κιλό.
Έτσι στα 20 κιλά η τιμή διαμορφώνεται στα 12,1 ευρώ από 10 ευρώ. 
Ουσιαστικά έχουμε αύξηση σε ποσοστό 73% της χρέωσης για μικρά δέματα του ενός κιλού και η αύξηση αυτή μειώνεται προοδευτικά ανά κιλό όπου στα 20 κιλά είναι της τάξεως του 21%.
Η αύξηση αυτή πλήττει τους πολίτες που αποστέλλουν μικρά δέματα όπου το κόστος της υπηρεσίας αυξάνεται κατακόρυφα ενώ είναι αμφίβολο αν θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ δεδομένου ότι η υπηρεσία δεμάτων θα καταστεί λιγότερο ελκυστική.
Την ίδια στιγμή βέβαια στην προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων συμφωνήθηκε με τους εργαζόμενους μείωση αποδοχών της τάξεως του 13,8% σε επίπεδο μισθολογικού κόστους με αποτέλεσμα σωρευτικά από την αρχή της κρίσης οι μειώσεις αποδοχών στο προσωπικό των ΕΛΤΑ να κινείται στα επίπεδα του 45%. 
Παράλληλα η διοίκηση δείχνει την έξοδο σε υπαλλήλους μέσω εθελούσιας εξόδου και κίνητρο ότι θα πάρουν υψηλότερη αποζημίωση και άμεσα καταβλητέα με βάση τις επιχειρησιακές συμβάσεις του 2013 και του 2011 ενώ δεν εγγυάται τι θα συμβεί με το ύψος των αποζημιώσεων και τον χρόνο καταβολής τους αν δεν… προλάβουν να φύγουν. 
Έτσι τις τελευταίες του Ιουλίου αποχώρησαν περί τα 25 άτομα.
Πάντως ενώ γίνονται κινήσεις μείωσης του κόστους ταυτόχρονα η διοίκηση των ΕΛΤΑ κάνει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές προσλήψεις νέων στελεχών. 
Συγκεκριμένα προσελήφθη ως σύμβουλος Επικοινωνίας και marketing o κ. Λάζαρος Λαζαρίδης ενώ την ίδια στιγμή τα ΕΛΤΑ έχουν και Διευθυντή Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Διευθυντή marketing υπηρεσιακά στελέχη. 
Ο κ. Λαζαρίδης έχει διοριστεί στο ΔΣ της Hellexpo από το 2015 ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου ενώ διαθέτει πλούσιο βιογραφικό στο… ΣΥΡΙΖΑ. 
Συγκεκριμένα έχει κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με το ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον Φεβρουάριο 2008 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος στο νεοσύστατο θεσμό του τοπικού συμβουλίου νεολαίας δήμου Κιλκίς. 
Τον Μάιο του 2008 εκλέχθηκε γραμματέας νεολαίας Κιλκίς του Συνασπισμού. 
Τον Δεκέμβριο του 2009 εκλέχθηκε γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του Συνασπισμού ενώ επί αρκετά έτη ήταν γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς. 
Διετέλεσε μέλος της μεταβατικής κεντρικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ έως τον Ιούνιο του 2013. 
Στο βιογραφικό του επίσης περιλαμβάνεται η δραστηριότητά του ως μέλος του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. 
Ο Λάζαρος Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην πόλη του Κιλκίς. 
Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο τεχνικό πανεπιστήμιο της πόλης Ιασίου Ρουμανίας και η επαγγελματική του εμπειρία στην επικοινωνία και το marketing είναι ότι διατηρεί την διαφημιστική εταιρία Ultravision με έδρα το Κιλκίς, με συνέταιρό του τον Σάββα Σερασκέρη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr