11 Αυγ 2017

Θα τρελαθούμε εντελώς! Η Μαρέβα (του) Μητσοτάκη κάνει… αντιπολίτευση στον Κοτζιά!…

Εν μέσω θέρους, με τις θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα, και τους Έλληνες να προσπαθούν να κάνουν, έστω και κουτσουρεμένα, τα «μπάνια του λαού», η κ. Μαρέβα, σύζυγος του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, από τα αρχοντικά, τα κότερα και τις παραλίες, όπου βρίσκεται,
αποφάσισε να αναπτύξει διαδικτυακούς τους… βαθυστόχαστους «πολιτικούς» προβληματισμούς της.
Ε, καλά, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Απλά retweet κάνει στο κείμενο των Financial Times που διαβάλλει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Κάτι που έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς βρετανικές επιθέσεις προς την Αθήνα, με πιο πρόσφατο γεγονός την έκδοση «ταξιδιωτικής οδηγίες» του Λονδίνου σε βάρος της Ελλάδας.
Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, γνωστή για τη φωτογράφισή της στο πλάι του εκ των εγκεφάλων του μείζονος Μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, και για προσωπικές σχέσεις της με την οικογένεια του έτερου στελέχους της Siemens, Διονύση Δενδρινού, και της συζύγου του, Ελένης Δενδρινού, όταν αυτή ήταν και προϊσταμένη της συζύγου του κ. Μητσοτάκη στο παράρτημα της Dresdner Bank στην Ελλάδα, τώρα απέκτησε και… πολιτικούς προβληματισμούς επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και του προσώπου που είναι επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκου Κοτζιά.
Μπορεί να είναι αμφίβολο, βέβαια, αν γνωρίζει ακόμα και που πέφτει το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως σίγουρα θα ξέρει περισσότερα για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens, με τα οποία εξοπλίστηκε το πολιτικό γραφείο του συζύγου της.
Όπως επίσης, όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τα μέιλ που αντάλλασσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, όπου ο πρώτος προσπαθούσε να δώσει τα «φώτα» του στον δεύτερο σε θέματα … διαζυγίων. Ή, τέλος, για οικόπεδα στην Τήνο που αγοράστηκαν το 2002 δίπλα σε αγροτεμάχια που είχαν αποκτήσει οι κ.κ. Χριστοφοράκος και Δενδρινός.
Αλλά, ναι, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδεχόμενος τις «οικογενειακές σχέσεις» του με στελέχη της Siemens, οι φιλικοί και οικογενειακοί δεσμοί δεν πρέπει να ποινικοποιούνται!
Η κ. Μαρέβα, εμπνεόμενη από τον δεκαπενταυγουστιάτικο αντιπολιτευτικό «οίστρο» της Νέας Δημοκρατίας, και θέλοντας προφανώς να δείξει ότι ο αρχηγός της ΝΔ δεν έχει κάποια τυχαία σύζυγο, αλλά μια βαθιά πολιτικοποιημένη ύπαρξη, αποφάσισε και αυτή να αναπαράγει τη λάσπη των Financial Times, και την χτεσινή –κατάπτυστη- ανακοίνωση στήριξης της βρετανικής εφημερίδας από την Πειραιώς, με την οποία η ΝΔ έγινε για πολλοστή φορά δεκανίκι στα συκοφαντικά, και εκ του πονηρού δημοσιεύματα μερίδας του ξένου Τύπου. Και καλά να τα λέει όλα αυτά το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Δεν προκαλεί εντύπωση.
Αλλά, να αφήνουν την –παντελώς άγνωστη, και αδιάφορη πολιτικά- σύζυγο του αρχηγού του κόμματος να τα αναπαράγει; Λίγη πολιτική σεμνότης και ταπεινότης δεν βλάπτουν!