21 Αυγ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Ελληνικό δυτικο-ανατολίτικο κράτος + Αριστερή ιδεολογική ηγεμονία + Διεφθαρμένος βαλκανικός κλειστός νταβατζίδικος καπιταλισμός = ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Giannis Christopoulos
Τα πράγματα στον αριστερό χρεοκοπημένο υπόνομο του δυτικού κόσμου, την Ελλάδα, τα βλέπω πια κάπως απλά. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πια τόση σκέψη και περισσυλογή, αρκετά χρόνια το βασανίζω και νομίζω ότι πια έχω καταλήξει στα μάλλον οριστικά προσωπικά μου συμπεράσματα.
Με λίγα λόγια, για να μην σας κουράζω με σεντόνια:
1) Η Ελλάδα χρεοκόπησε από τις αποφάσεις και τις πρακτικές του πολιτικού της συστήματος το 2010, όταν και αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να μπει σε καθεστώς μνημονιακής επιτήρησης. Το πολιτικό της σύστημα, σε συνεργασία με ένα μεγάλο κομμάτι του πιο έξυπνου λαού του κόσμου, ακολούθησε κομματική πολιτική κρατικισμού, διορισμών, δανεικών, επιδομάτων, αλόγιστων παροχών, επιδοτήσεων, αντι-επιχειρηματικών κραυγών, εθνικών και κρατικών νταβατζήδων προμηθευτών και εργολάβων, κλειστών αγορών, δημοσιονομικής διάλυσης, χρεών, διαφθοράς, μίζας, ατιμωρησίας, ανομίας και ασυδοσίας.
2) Το ηγεμονικό ιδεολογικό πλαίσιο γύρω από το οποίο περιστρεφόταν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας (δεξιό-αριστερό κατ' όνομα κομματικά, αδιάφορο αυτό), ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, ένας βαλκανικού τύπου διεφθαρμένος και γραφειοκρατικός σοσιαλκαπιταλισμός, με αριστερές κορώνες, αριστερή προπαγάνδα και αριστερά συνθήματα. Η ιδεολογική ηγεμονία στα πανεπιστήμια, τα συνδικάτα, την δημοσιογραφία και τον δημόσιο λόγο, ανήκε αναμφίβολα στην λεγόμενη αριστερά, κομμουνο-επαναστατική αλλά και πιο ευρωδημοκρατική. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που παρανοϊκοί φονιάδες όπως η 17Ν, είχαν και διατηρούν ακόμη, μια κάποια αισθητή κοινωνική αποδοχή.
3) Οι λόγοι που η ιδεολογική ηγεμονία ανήκε στην αριστερά, ήταν κυρίως η ναζιστική κατοχή, το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς και η χούντα των συνταγματαρχών. Π.χ. η επταετής χούντα των συνταγματαρχών έδωσε λόγο ύπαρξης και δημιούργησε, από αντίδραση προς την ίδια, πολλά ανθρώπινα ιδεολογικά εκτρώματα και ομάδες που περιστρέφονταν γύρω από τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Με οπισθοδρομικές ιδέες, βίαιες προβληματικές πρακτικές και πολιτικές επιδιώξεις αριστερού ή αριστερίστικου τύπου. Αυτό το αριστερό μεταπολιτευτικό πλαίσιο ανθρώπων, μηχανισμών και ιδεών, είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε αριστερή ιδεολογική ηγεμονία.
Και αυτή η αριστερή ιδεολογική ηγεμονία διάβρωσε και χρεοκόπησε κάθε πολιτική και κυβερνητική πρακτική επί δεκαετίες, μέχρι και την οικονομικού τύπου χρεοκοπία του 2009/2010 αλλά και μέχρι σήμερα. Ενταγμένη στρεβλά σε μια πολιτική κοινωνία με φιλελεύθερο (υποτίθεται) πολιτικό και οικονομικό προσανατολισμό, με σταθερή την πορεία και την θέση του κράτους στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο. Αυτή η παράνοια, αυτός ο διχασμός, αυτή η σχιζοφρένεια χαρακτήρισε το βαλκανικού δυτικο-ανατολίτικου τύπου πολιτικό μας σύστημα και τον διεφθαρμένο σοσιαλιστικής συνθηματολογίας κρατικό νταβατζίδικο καπιταλισμό που στηρίχθηκε πάνω του και στήριξε με την σειρά του ενεργά.
Εν ολίγοις λοιπόν και συμπερασματικά, οι 3 βασικοί λόγοι που η Ελλάδα χρεοκόπησε και κατέληξε αριστερός υπόνομος του σύγχρονου δημοκρατικού δυτικού κόσμου, πεδίο πολιτικο-οικονομικών πειραματισμών και ασφυκτικής επιτήρησης, είναι οι εξής:
1) Η παγκοσμίως χρεοκοπημένη αριστερόστροφη και σοσιαλκαπιταλιστική κρατικιστική ιδεολογική ηγεμονία προβληματικού και διεφθαρμένου ελληνο-βαλκανικού τύπου.
2) Το φαύλο, ανίκανο, συνένοχο και ατιμώρητο πολιτικό και κομματικό σύστημα της χώρας. Ό,τι κι αν λένε ή ψελλίζουν σήμερα, αυτά τα πολιτικά και κομματικά κουφάρια.
3) Ο ηλιθιωδώς θρησκόληπτος, πολιτικά αστοιχείωτος, μονίμως αναζητών κούφιους επώνυμους σωτήρες, ιδεολογικά καθυστερημένος και για τα πανηγύρια, πιο έξυπνος λαός του κόσμου. Μεγάλη πλειοψηφία του οποίου συμμετείχε ενεργά και συνένοχα στο κομματικό πάρτι της μεταπολίτευσης.
-------------------------------------------------------
Ελληνικό δυτικο-ανατολίτικο κράτος + Αριστερή ιδεολογική ηγεμονία + Διεφθαρμένος βαλκανικός κλειστός νταβατζίδικος καπιταλισμός = ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Με το πολιτικό σύστημα και την πλειοψηφία του λαού να συμμετέχουν ενεργά στην καταστροφή.