5 Αυγ 2017

ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γίνεται κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981. Τι σημαίνει αυτό, κύριε Έλληνα; Τι σημαίνει αυτό, κύριε ψηφοφόρε; Ότι η νέα κυβέρνηση παραλαμβάνει το μπουρδέλο με συγκεκριμένη χασούρα. Τόσα μας οφείλουν κάποιοι που δεν έχουν μάθει να πληρώνουν το κράτος και τόσα χρωστάμε στους ξένους δανειστές, που τυχαίνει να 'ναι και παρεάκια μας στην ενωμένη Ευρώπη.

Παρακάτω. Ποιά είναι η ευθύνη, εννοώ το καθήκον της νέας κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ του λαοπρόβλητου Ανδρέα Παπανδρέου; Να μειώσει τα κερατιάτικα της προηγούμενης κυβέρνησης  Ράλλη. Όχι να αυξήσει το μείον του δημόσιου ταμείου.
Σα σήμερα, 5 Αυγούστου, το 1983, ο τότε τσάρος, όπως λέγανε τον υπουργό οικονομίας Γεράσιμος Αρσένης, που έφερε από την Αμερική ο Ανδρέας Παπανδρέου, γνωστοποίησε σε άπαντες: «Το χρέος της Ελλάδος το 1982 αυξήθηκε κατά 17,5% σε σύγκριση με το 1981 και έχει φθάσει τα 6,6 δις δολάρια». (Στη φώτο δεξιά του Γεννηματάς και Παπανδρέου.)
Φοβερά πράγματα. Στο πρώτο κιόλας χρόνο του το ΠΑΣΟΚ του ''Ανδρέα σε θέλει όλη η χώρα'' έκανε τη πρώτη χοντρή ζημιά. Το 1982, λοιπόν, έκλεισε με την Ελλάδα μέσα 6,6 δις δολάρια, δηλαδή με επιπλέον παθητικό 4,92 δις ευρώ.
Ξέρετε πόσο έφθασε το δημόσιο χρέος επί Γιωργάκη Παπανδρέου το 2011; Ξεπέρασε τα 440 δις ευρώ. Και έτσι, φερμαριστοί, πιαστήκαμε στη φάκα του μνημονίου. Ρε, στον τόρνο μας χώσανε κανονικά και με τονόμο.Και δεν γλυτώνουμε, με τίποτα να βγούμε από το λάκο με τον ασβέστη.
Όλοι οι πρωθυπουργοί χρέωναν την Ελλάδα περισσότερο από τον προηγούμενο! Ποιος το λέει αυτό; Τα νούμερα. Όλοι, όμως, οι εκλεγμένοι και ατσίδες πρωθυπουργοί μέχρι και το μνημόνιο ήταν νικητές! Βέβαια. Κέρδιζαν στο ντέρμπυ της κάλπης. Κάθε φορά που οι λαοπρόβλητοι έπαιρναν το πρωτάθλημα, γαμιότανε η Ελλάδα.
Φρικιαστικό! Ποιό; Στα παπάρια τους, όπως το γράφω. Στα παπάρια τους, όπως το διαβάζεις, οοοοοόλων των πρωθυπουργών που επί των ημερών τους όλο και ξεφλούδιζαν την Ελλάδα. Στα παπάρια τους. Αυτό που τους ενδιάφερε ήταν ένα. Να κατηγοράνε τον άλλον. Ο εμετός.
Να τον κάνεις πρωθυπουργό τον αρχιαπατεώνα πολιτικό κι αυτός να θεωρεί πρώτιστο... καθήκον του να βρίζει τον προηγούμενο. Τι να κερδίζει ο αχιμαλάκας φορολογούμενος μ' αυτή τη βιόλα;
Το αυτό ισχύει και σήμερα. Γνήσιος παλαιοκομματικός και ο Τσίπρας τα δίνει όλα όχι να παράξει κυβερνητικό έργο, αλλά με τα... λόγια να βγει από πάνω της αντιπολίτευσης, διότι όπως την έχει δει και ο σύριζαίος μόνο έτσι ο μαλάκας, ένας είναι ο μαλάκας, ο κοσμάκης, θα κερδίσει το αργυρούν μετάλλιο.
http://www.apodytiriakias.gr/