4 Αυγ 2017

Ο περίεργος ρόλος του Μάθιου Νίμιτς, που βλέπει (σύντομα) επίλυση του Σκοπιανού!

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε σχεδόν ως εθελοντής της διεθνούς τάξης και νομιμότητας μιλώντας στο BBC για τις «προσπάθειές» του, επί 23 χρόνια, να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. 


Υποστήριξε, μάλιστα, ότι για τους... κόπους του αμείβεται με μόλις ένα (1) δολάριο τον χρόνο (!)
Κάτι που πιθανώς να εξηγεί τα πολλά ταξίδια του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ στα Σκόπια αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις που διατηρεί με το σκοπιανό λόμπι στις ΗΠΑ καθώς και με «περίεργους» κύκλους, με οικονομικό ενδιαφέρον για τα δυτικά Βαλκάνια, όπως ο Τζορτζ Σόρος και τα ιδρύματά του, που επιθυμούν διακαώς να ξαναγράψουν την ιστορία κατά το δοκούν.

Ο ρόλος του κ. Νίμιτς ήταν πολύ «περίεργος» από την αρχή, όταν ανέλαβε -επί Μπιλ Κλίντον- να μεσολαβήσει ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια, και παραμένει έως τις μέρες μας (μέσω ΟΗΕ)... φροντίζοντας να το επιβεβαιώνει τακτικά.

Πρόσφατα, στις αρχές Ιουλίου, ο ειδικός μεσολαβητής μετέβη ξαφνικά στα Σκόπια για διαβουλεύσεις και, ενώ όλοι περίμεναν να επισκεφτεί την Αθήνα για να έχει και εδώ συζητήσεις, αγνόησε τη χώρα μας και συναντήθηκε αργότερα στις Βρυξέλλες με τον Νίκο Κοτζιά.
Τώρα εκτιμά ότι μπορεί σύντομα να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αλλά θα ασχοληθεί ξανά με αυτό, όπως είπε στο BBC, όταν γυρίσει από τις καλοκαιρινές διακοπές του στην... Αρκτική!