1 Αυγ 2017

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην αθωωτική απόφαση για την Αικ. Σαββαΐδου

Αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την πρώην Γενική Γραμματέα Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαΐδου, άσκησε την Τρίτη  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός φέρεται να εντόπισε νομικά σφάλμα στο βούλευμα.


Η κα Σαββαίδου σημειώνεται πως πρόσφατα απηλλάγη από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που της είχε αποδοθεί.

Η εν λόγω κατηγορία με την οποία ήταν αντιμέτωπη αφορούσε στην απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET.

Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) είχε επίσης απαλλαγεί από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρείας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη αναίρεσης κατά του βουλεύματος.