7 Αυγ 2017

Αυτό είναι το μοντέλο που απήχθη και προσπάθησαν να πουλήσουν -Η συγκλονιστική κατάθεσή της [εικόνες]

Η Κλόι Έιλινγκ φοβόταν για τη ζωή της, ακόμη και αφότου επέστρεψε στο σπίτι της στο Λονδίνο, έπειτα από τη φρικτή περιπέτεια που έζησε στην Ιταλία, όπου την απήγαγαν και την κράτησαν για έξι ημέρες.

Πρόκειται για το μοντέλο το οποίο οι απαγωγείς προσπάθησαν να πουλήσουν σε διαδικτυακή δημοπρασία. Η 20χρονη, μητέρα ενός παιδιού, δήλωσε ότι της επιτέθηκαν δύο άνδρες έπειτα από την άφιξή της στο Μιλάνο στις 10 Ιουλίου, όπου είχε πάει για φωτογράφιση την οποία είχε κλείσει ο ατζέντης της.
Οι δράστες τη νάρκωσαν και την έβαλαν σε σακούλα, πριν τη μεταφέρουν σε καλύβα σε απομακρυσμένη πόλη στις ιταλικές Αλπεις, είπε η Έιλινγκ στις αρχές.
«Ενα άτομο που φορούσε μαύρα γάντια με πλησίασε από πίσω, έβαλε το ένα χέρι στο λαιμό μου και το άλλο στο στόμα μου, ενώ ένα δεύτερο άτομο, που φορούσε μαύρη κουκούλα, μου έκανε ένεση στο δεξί μπράτσο», κατέθεσε στην αστυνομία, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
«Νομίζω έχασα τις αισθήσεις μου. Οταν ξύπνησα, φορούσα ένα ροζ κορμάκι και κάλτσες. Συνειδητοποίησα ότι ήμουν σε πορτμπαγκάζ, με δεμένους τους καρπούς και τους αστραγάλους μου και μία ταινία στο στόμα μου. Ημουν μέσα σε μία σακούλα και μπορούσα να αναπνεύσω μόνο από μία μικρή τρύπα», ανέφερε ακόμη.
«Εζησα μία τρομακτική εμπειρία. Φοβόμουν για τη ζωή μου κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό, κάθε ώρα», είπε η Έλινγκ στην Telegraph και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τις ιταλικές και βρετανικές αρχές.
Για την υπόθεση συνελήφθη ο Λούκαζ Χέρμπα, ένας 30χρονος Πολωνός που ζει στη Βρετανία. Αυτός άφησε την 20χρονη έξω από το βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο, στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία.
Το μοντέλο έφτασε στην ιταλική πόλη στις 10 Ιουλίου, για φωτογράφιση που θα γινόταν την επόμενη ημέρα. Στις 11 Ιουλίου της επιτέθηκαν δύο άνδρες, όταν έφτασε στο διαμέρισμα στο οποίο υποτίθεται ότι θα γινόταν η φωτογράφιση. Στη συνέχεια, τη μετέφεραν σε καλύβα έξω από το Λέμι, μία απομακρυσμένη πόλη στις ιταλικές Αλπεις, όπου την κράτησαν δεμένη με χειροπέδες σε μία συρταριέρα, για μία εβδομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η Έιλινγκ δήλωσε στην Telegraph ότι ο απαγωγέας της είπε ότι την αφήνει ελεύθερη επειδή έχει μικρό παιδί και ότι μία τέτοια απαγωγή είναι ενάντια στους κανόνες της συμμορίας του.
Από την έρευνα οι ιταλικές αρχές διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος είχε ήδη οργανώσει αρκετές διαδικτυακές δημοπρασίες για την πώληση κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Οι ιστοσελίδες για τις δημοπρασίες περιελάμβαναν μία περιγραφή του θύματος και τιμή εκκίνησης, αλλά η αστυνομία ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν τις έκανε ο ύποπτος.
Ετσι, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, σε Ιταλία, Πολωνία και Βρετανία, για τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο που μετείχε στην απαγωγή.

 iefimerida.gr