23 Αυγ 2017

Μέγα θράσος για το «δώρο» στο Nammos!

Επική απάντηση της γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας, που επιβεβαίωσε τη «δημοκρατία» για το σκάνδαλο στο «κρατίδιο» της Μυκόνου
Μάλλον από την... ξαπλώστρα έγραψε την απάντησή της στην αποκάλυψη
της «δημοκρατίας» για την τριετή σύμβαση-πρόκληση του Nammos η γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας Πέτη Πέρκα.
Και αυτό γιατί, ενώ επιβεβαίωσε τη σύμβαση «δώρο» για τον πιο εμπορικό αιγιαλό της χώρας στο «κρατίδιο» της Μυκόνου, με μια δήλωση-μνημείο θράσους ζητά να... ανακηρυχθεί «εθνική ευεργέτιδα» γιατί υπέγραψε σύμβαση με καλύτερους όρους από τους προηγουμένους, που το ίδιο προκλητικά νοίκιαζαν την περιοχή με 30 ευρώ ανά τετραγωνικό!

Η κυρία Πέρκα, όμως, τα έβαλε με τα συμφέροντα, όπως δηλώνει, μια και νοίκιασε στο Nammos στο... αστρονομικό ποσό των 80 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο! Στην προσπάθειά της, μάλιστα, να κάνει και μαθήματα απλής αριθμητικής, κάνει ότι δεν ξέρει τίποτα για τις «χρυσές» εισπράξεις της επιχείρησης. Οσο για τις συναυλίες, η γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας θα μάθει κατόπιν εορτής, μια και δεν ξέρει ούτε για αυτήν που έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες!

Στην απάντηση-μνημείο πρόκλησης κατά του κοινού νου ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψή μας: «Ξεκινάμε με απλή αριθμητική: Το 80 είναι υπερδιπλάσιο του 30. Γιατί το τίμημα της εν λόγω παραλίας τα έτη 2010-2014 ήταν 30 ευρώ/τ.μ. Επισημαίνουμε την παντελή έλλειψη εργαλείων καθορισμού τιμών, αφού αυτές διαχρονικά διαμορφώνονται με βάση συγκριτικά στοιχεία της τελευταίας 5ετίας και δεν συσχετίζονται με κύκλο εργασιών ή όρους ζήτησης. Αξίζει να σημειώσουμε την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου το 2015 για την “κατακόρυφη” άνοδο του μισθώματος. Και συνεχίζουμε με τις ενέργειες της δικής μας κυβέρνησης: Αυξήσαμε την τιμή της παραχώρησης για ομπρελοκαθίσματα (από 30 σε 80 ευρώ), προσδιορίσαμε εφάπαξ αντίτιμο ύψους 2.500 ευρώ για τις καντίνες και τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (επιπλέον του τιμήματος για τον παραχωρούμενο χώρο) και διπλασιάσαμε τις ήδη αυξημένες τιμές σε ό,τι αφορά την παραχώρηση για τραπεζοκαθίσματα».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Γνωρίζουμε ότι ξεκινάμε πόλεμο με εγκαθιδρυμένα συμφέροντα που λυμαίνονται αυτόν τον ευαίσθητο χώρο και στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: Καμία παράβαση, καμία ολιγωρία, καμία αυθαιρεσία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της επίμαχης συναυλίας, σε συνεργασία και με τις λιμενικές Αρχές που έχουν την αρμοδιότητα άμεσης παρέμβασης, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Εξετάζεται ακόμα και η ανάκληση της σύμβασης παραχώρησης, εφόσον έχουν παραβιαστεί οι όροι της».