24 Σεπ 2017

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Σε αργία 107 τελωνειακοί για λαθρεμπόριο καυσίμων

vitio1
Σε υποχρεωτική αργία τέθηκε μαζικά, εδώ και 10 μέρες σχεδόν το 5% του κλάδου των τελωνειακών υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, μετά από εισαγγελική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για
ζημιά που υπέστη το κράτος ή το ενδεχόμενο συνεργασίας, σε διαπιστωμένη λαθρεμπορία καυσίμων, την οποία δεν απέτρεψαν στο πλαίσιο εκτέλεσης των ελεγκτικών καθηκόντων τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος 107 τελωνειακοί, ειδοποιήθηκαν από την προηγούμενη Πέμπτη να εγκαταλείψουν τα πόστα τους μέχρι να τελειώσει η δίκη τους που έχει προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με παλαιότερη υπόθεση που αποκαλύφθηκε, ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, έσπευσε λίγο προτού επέλθει παραγραφή των αδικημάτων να απαγγείλει κατηγορίες και στους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν απέτρεψαν τις παράνομες ενέργειες.
Καταλυτικό ρόλο, φαίνεται ότι έπαιξε και μια ατζέντα, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα χέρια οδηγού βυτιοφόρου. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, η Εισαγγελία θεωρεί την καυτή ατζέντα αποδεικτικό στοιχείο, καθώς δείχνει που, πως και με ποιους υπαλλήλους, γινόταν η δουλειά.
http://www.crashonline.gr/