23 Σεπ 2017

23/9/1941-Με Εντολή Πλαστήρα Ιδρύεται ο αντιστασιακός ΕΔΕΣ!......ΜΥΡΙΣΕ θυμαρι (βιντεο)

Διαβάζεις την Ιστορία του 20ου Αιώνα, αλλα και την Ιστορία της Νεας Δημοκρατίας που μέχρι και την έλευση των ακροδεξιών σώγαμπρων τιμούσε τον ΕΔΕΣ και τον Ναπολεων Ζέρβα, ακόμη και με ύμνους  και βλέπεις την κατρακύλα να προσπαθούν οι ακροδεξιές παραφυάδες να γίνονται απολογητές των Ταγμάτων Ασφαλείας.

με εντολές του εξόριστου στη Γαλλία Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, φθάνει στην κατεχόμενη Αθήνα και αρχίζει συνεννοήσεις με στρατιωτικές και πολιτικές προσωπικότητες για την ίδρυση του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ).
Ο ΕΔΕΣ με Αρχηγό τον Στρατηγό Ναπολέοντα Ζέρβα και Υπαρχηγό τον Κομνηνό Πυρομάγλου συγκροτεί στην περιοχή Ηπείρου τις Ένοπλες Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ), που έχουν πλήρη στρατιωτική οργάνωση και δρουν εναντίον των κατακτητών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής και τις οδηγίες της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης. Με τη δράση του αυτή κατά των κατακτητών, ο ΕΔΕΣ διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αποτίναξη του γερμανοϊταλικού ζυγού.
ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η τιμημενη ΟΝΝΕΔ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΔΕΣ.