22 Σεπ 2017

«Πού πήγαν τα λεφτά, κύριε Καμίνη;»

Τον κατήγγειλαν και μέλη της παράταξής του για αυξήσεις στα κονδύλια επικοινωνίας και μειώσεις στις κοινωνικές δομές το 2016
► Ο δήμος εισέπραξε 100.000.000 €, αλλά δεν διατέθηκαν σε έργα και απαλλοτριώσεις 


Aνελέητο σφυροκόπημα και «ξεγύμνωμα»
υπέστη ο δήμαρχος Καμίνης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, κατά την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό - ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του 2016. 
Αποκαλύφθηκαν, όμως, τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να παρουσιάζει, αφενός, ότι ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση και, αφετέρου, ότι ο ίδιος έκανε ένα μικρό «θαύμα», μειώνοντας τα κονδύλια των κοινωνικών δομών και αυξάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη τα κονδύλια επικοινωνίας, για να εξυπηρετεί προφανώς τις κομματικές σκοπιμότητές του!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση, οι υποδομές του Δήμου Αθηναίων μειώθηκαν δραματικά. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι, αντί να αυξηθούν, έκλεισαν 15 σχολεία και 19 παιδικοί σταθμοί.
Ταυτοχρόνως, η δημοτική Αρχή Καμίνη εισέπραξε περισσότερα από 100.000.000 ευρώ, τα οποία δεν διέθεσε, ως όφειλε, σε απαλλοτριώσεις και έργα. Εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν οι φωνές που διαμαρτύρονται για την ιδιόμορφη ασυλία που απολαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων από τις ελεγκτικές Αρχές.
«Σας ρωτάω πού πήγαν τα λεφτά! Δεν θα μας ενημερώσει κανείς;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Μπέης. Είναι ο αρχαιότερος σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και μέλος της παράταξης Καμίνη! Ο κ. Μπέης προέβη σε απίστευτες καταγγελίες, με ενδεικτικότερη ίσως αυτήν που αφορά τα έξοδα για επικοινωνία με το εξωτερικό. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία Μπέη, ενώ μέχρι την πρώτη θητεία Καμίνη δεν ξεπερνούσαν 450.000 ευρώ ετησίως, στη δεύτερη θητεία του ξεπέρασαν το 1.200.000 ευρώ ετησίως!
Αιχμές
Ο κ. Μπέης κατήγγειλε ότι το συμβούλιο ενημερώνεται μέσω δελτίων Τύπου, αφήνοντας αιχμές, αλλά και κάνοντας ευθείες καταγγελίες ότι, αντί να ασχοληθεί με τον Δήμο Αθηναίων, ο Γ. Καμίνης θέλει να… σώσει την Ελλάδα!
«Ολοι φοβούνται να μιλήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέης, αναφέροντας ότι ο Δήμος Αθηναίων εισπράττει για Τέλη Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) περίπου 16.000.0000-17.000.000 ετησίως, με αποτέλεσμα επί δημαρχίας Καμίνη να έχουν εισπραχθεί περισσότερα από 100.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον νόμο, το ήμισυ του ποσού πρέπει να πάει σε απαλλοτριώσεις ή αγορές παγίων και το υπόλοιπο ποσό σε έργα. Αλλά οι απαλλοτριώσεις δεν ξεπέρασαν τα 16.000.000 ευρώ και τα έργα τα 40.000.000 ευρώ.
«Ο δήμαρχος Αθηναίων θέλει -λέει- να σώσει τη χώρα. Δηλαδή, έσωσε τον Δήμο Αθηναίων και θέλει να σώσει και τη χώρα» είπε ειρωνευόμενος ο κ. Μπέης. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι, την ώρα που ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης επαίρεται για το κοινωνικό έργο που παράγει ο Δήμος Αθηναίων, στην πραγματικότητα και σε περίοδο κρίσης έκλεισε το εμβληματικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, που ήταν το πρώτο το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2007.
Τα κονδύλια που διατέθηκαν για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) μειώθηκαν δραματικά, στο χαμηλότερο σημείο από την ίδρυσή του, ενώ χειρότερα είναι τα πράγματα στον Αθήνα 9,84. Η κατάσταση είναι τόσο συγκεχυμένη, ώστε στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε ο ισολογισμός του 2015 αντί του 2016.
Ακόμα, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης και δεν εξασφαλίζουν την οικονομική πορεία της.
«Πρόκειται για ένα καλοστημένο οικονομικό παραμύθι» είπε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» Νίκος Βαφειάδης, καταρρίπτοντας και τα τελευταία επιχειρήματα Καμίνη, ο οποίος παρουσιάζει ως δήθεν επιτυχία το ότι ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
«Ποτέ δεν χρωστούσε ο δήμος σε ασφαλιστικά ταμεία» τόνισε ο Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος ζήτησε να πραγματοποιηθεί φορολογικός έλεγχος σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Αθηναίων.
http://www.dimokratianews.gr/