24 Σεπ 2017

Καραμανλής: Μου κάνει εντύπωση εκκωφαντική σιωπή για το «Σχέδιο Πυθία>>

Η εποχή Σημίτη στην ΝΔ δεν είναι πλέον μυστικό. Ηγετικά στελέχη της Νεας Δημοκρατίας, υπερασπίζονται πλέον δημόσια προσωπικά την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να ανοίξει την Κερκόπορτα στο ΔΝΤ, υπερασπίζονται τα σκάνδαλα του Σημίτη και ρίχνουν σε κάθε ευκαιρία τις ευθύνες για όλα τα κακώς κείμενα στις Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή


Ερωτηθείς για το «πόρισμα της Δικαιοσύνης σχετικά με το «Σχέδιο Πυθία», ο Κώστας Καραμανλής του ΑΧΙΛΛΕΑ απαντά: 


«Είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση» και εκδηλώνει την απορία του για την «εκκωφαντική» -όπως λέει- «σιωπή πολλών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα». «Είναι πολύ παράξενη αυτή η σιωπή» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Καραμανλής.


Ερ. Μια που μιλούμε για τη Βόρεια Ελλάδα, πώς σχολιάζετε την πρόθεση των ΗΠΑ να καταστήσουν ενεργειακό κόμβο την Αλεξανδρούπολη και την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, όπως σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ;
Απ. Κάθε προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δικαιώνει το όραμα του Κώστα Καραμανλή.
Το σημαντικότερο για εμάς δεν είναι με ποια χώρα θα γίνει σύμπραξη, αλλά να γίνει η πατρίδα μας -μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης- χώρα κατάληξης του φυσικού αερίου, όχι απλώς χώρα διέλευσης.
Ερ. Μιας και μιλήσατε για τον Κώστα Καραμανλή, θέλω να σας ρωτήσω αν έχετε κάποιο σχόλιο για το πόρισμα της Δικαιοσύνης σχετικά με το «Σχέδιο Πυθία».
Απ. Είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, για την οποία δεν θέλω να πω περισσότερα όσο ακόμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
Επιτρέψτε μου, όμως, να πω τα εξής: Μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση η «εκκωφαντική» σιωπή πολλών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ παράξενη αυτή η σιωπή. Συνειδητοποιούμε ότι η Δικαιοσύνη τεκμηριώνει κατηγορίες περί κατασκοπείας και αποσταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης; Υπάρχει κάποιος λόγος να αποσιωπηθεί το θέμα; Ή δεν μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε τα ασήμαντα από τα σημαντικά σε αυτόν τον τόπο;