19 Σεπ 2017

Θελουν να μην εχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!!Παλι με τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ εχει θεμα η τροικα...στα καγκελα οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ και δεν εχουν αδικο....

STRATIOTIKOI
Ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση άσκησαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών καλώντας την να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού.
Διαφορετικά προειδοποίησαν,
ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2018 έρχεται η ψηφισμένη μείωση στις συντάξεις και από την 1η Ιανουαρίου 2019 το «κούρεμα» για κάθε φορολογούμενο στο αφορολόγητο ποσό από τα 1.990 ευρώ που βρίσκεται σήμερα στα 1.250 ευρώ.
Όσο για τα αντίμετρα από το 2023 και βλέπουμε…
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές οι χθεσινές συναντήσεις στο Χίλτον για τον φετινό προϋπολογισμό δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως θα ήθελε η ελληνική πλευρά που από νωρίς βρέθηκε απολογούμενη για την υστέρηση 350 εκατ. ευρώ που εμφανίζουν οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος ενώ άλλα 346 εκατ. ευρώ λείπουν και από τις αποκρατικοποιήσεις.
Αν και ο στόχος για το φετινό πλεόνασμα (1,75%) δεν απειλείται εντούτοις η τεχνική αντιπροσωπεία ( σ.σ. που συνήθως δεν σχολιάζει σε αυτές τις συναντήσεις) άφησε υπονοούμενα ότι το 2018 ο «πήχης» αυξάνει στο 3,5% του ΑΕΠ ή στα 6,6 δισ. ευρώ και – εφόσον δεν αναθεωρηθεί – η Αθήνα θα πρέπει να «κόψει» κονδύλια από άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού που βγάζουν μάτι…
Εκτιμάται για παράδειγμα, ότι το υπουργείο Άμυνας δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια μείωσης των δαπανών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το υπουργείο Εσωτερικών που καλείται να βάλει βαθιά το μαχαίρι σε κονδύλια που διατίθενται σε δήμους και δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Πάντως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ζητήσει από όλα τα υπουργεία στο πλαίσιο του spending review να εξετάσουν «κωδικό προς κωδικό» τις δαπάνες τους και να προχωρήσουν σε οικονομίες κλίμακας.
Μάλιστα προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και αρρυθμίες θα ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός μέσω της «έκθεσης πεπραγμένων» και εκκρεμοτήτων που θα συντάσσουν τα υπουργεία.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος, θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των υπουργείων και της διαπραγματευτικής ομάδας έτσι ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός  για θέματα συναρμοδιοτήτων.
Όπως είναι ήδη γνωστό η Αθήνα θα πρέπει να ολοκληρώσει 95 προαπαιτούμενα ως το τέλος του έτους και άλλα 18 στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η κυβέρνηση βαδίζει με το σενάριο η 3η αξιολόγηση να κλείσει στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και μέσα στον Ιανουάριο να έχουν εκταμιευτεί τα 4,8 δις. ευρώ  που είναι συνδεδεμένα με τον τρίτο έλεγχο του ελληνικού προγράμματος.

ΠΗΓΗ:bankingnews.gr