25 Σεπ 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ [rpnTv.gr]: Έξαλλοι στη ΝΔ για τον νεοφιλελεύθερο Κυριάκο: Προανήγγειλε μισθούς 150 ευρώ! [video-ντοκουμέντο]

Για «μεγάλο επικοινωνιακό» και «πολιτικό ατόπημα» κατηγορούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι λαϊκοί δεξιοί, οι καραμανλικοί, ακόμη και οι σαμαρικοί! Το «φάουλ» του προέδρου της Ν.Δ. έγινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις…
ισχύουν πάνω και πέραν των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και πάνω από τις κλαδικές!
Για τον δε κατώτατο μισθό, πρότεινε να καθορίζεται μέσα από ελεύθερες διαπραγματεύσεις! Κάτι που στην πράξη, την επομένη κιόλας που θα εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, οι μισθοί των 360 ευρώ (για 4ωρη εργασία) που λέει ότι είναι δημιούργημα του Τσίπρα, θα γίνουν 150-250 ευρώ!
Ενδεικτική του κλίματος είναι η εξομολόγηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αποκαλύπτει τι προηγήθηκε στις κλειστές συσκέψεις των αρμοδίων του κόμματος: «Συχνά ο πρόεδρος της Ν.Δ. έρχεται με μια α’ εισήγηση (σ.σ. στο συντονιστικό όργανο του κόμματος) και τελικά καταλήγουμε σε μια β’ εισήγηση», μας είπε αρχικά ο Νικήτας και συνέχισε:
«Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις έγινε μάχη μεγάλη. Υπήρχε ισχυρός αντίλογος από συναδέλφους που δεν ήθελαν την επαναφορά τους. Και ο Κυριάκος δεν τις πολυήθελε. Όταν όμως είδε πως η πλειοψηφία εξ ημών ήταν υπέρ, είπε πως… τελείωσε, η θέση της Ν.Δ. είναι αυτή! Η δική μου! Εγώ είμαι φιλελεύθερος!».
  • Να θυμίσω ότι για να ανέβει το όριο του κατώτατου μισθού είχαν συμφωνήσει τόσο ο ΣΕΒ όσο και οι άλλοι εργοδοτικοί εταίροι, πλην του Ανδρέα Ανδρεάδη του ΣΕΤΕ, τότε ακόμη που συγκυβέρνηση ήταν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ των Σαμαρά – Βενιζέλου. Ο δε Ανδρεάδης, ήταν και κρυφός συνομιλητής του Τόμσεν, για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται το παρελθόν του. 
  • Άραγε, ποια είναι η θέση του τομεάρχη Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που έχει διατελέσει και υπουργός Εργασίας, για τα όσα λέει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί, σιωπά; Μήπως φωνάζει κι αυτός, όπως και ο Σαμαράς; Οι πληροφοριοδότες μου λένε ότι θα σκάσει θέμα στο Μοσχάτο, σχετικά με τους κατώτατους μισθούς…
Για του λόγου το αληθές, όμως, διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς υποστήριξε, με έξυπνο και έντεχνο τρόπο -για αυτό πέρασε απαρατήρητο-, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ομιλία του στη 82η ΔΕΘ. 
«Ως προς τις συλλογικές συμβάσεις είμαστε ξεκάθαροι. Οι συμβάσεις που καταρτίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Αν οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία μιας επιχείρησης συμφωνήσουν, κανένας συνδικαλιστής δεν χρειάζεται να ευλογήσει τη συμφωνία. Και βέβαια για να προκηρυχθεί απεργία θα απαιτείται η θετική ψήφος του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών. Βάζουμε έτσι τέρμα τόσο στους εργατοπατέρες όσο και στην κομματική χειραγώγηση των συνδικάτων. Αρκετές επιχειρήσεις έχουν κλείσει ως τώρα, ως αποτέλεσμα ξεπερασμένων συντεχνιακών λογικών. Δεν χρειαζόμαστε άλλες»…
Και για να μην πει κανείς ότι δεν ειπώθηκε έτσι ακριβώς, σάς παραθέτουμε και το σχετικό σημείο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ.