17 Οκτ 2017

Μύκονος: Οι Γερμανοί ξανάρχονται, χτυπάνε την Φτελιά και αγοράζουν μαγαζιά


Mέσα καλοκαιριού και μια παρέα Ελλήνων που απολαμβάνουν την χαλαρότητα που πάντα υπήρχε στην Φτελιά, μιλάνε για την ακρίβεια της Μυκόνου και τις ορδές των Αράβων στο νησί.

«Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή η παραλία για να βουτάμε χωρίς να αγχωνόμαστε για ξαπλώστρες και τιμές» λέει ένας από αυτούς, ενώ δίπλα τους η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος μαζί με μια φίλη τους, συζητούν χαλαροί.
Σκηνές σαν αυτές μπορεί να εκλείψουν του χρόνου στην συγκεκριμένη παραλία, η οποία παρά την σημασία που έχει ως αρχαιολογικός χώρος, εκμισθώθηκε με τις ευλογίες της κυρίας Κονιόρδου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας για να τοποθετηθούν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Με κάμερες για να παρακολουθούν-ποιους άραγε και γιατί-αλλά και  φύλακες να ελέγχουν πλέον την παραλία από το απόγευμα και μετά, η «άλωση» της Φτελιάς συνεχίζεται στο νησί των ανέμων και ήδη οι ψίθυροι λένε ότι την έχουν «κλείσει» οι Γερμανοί του «Scorpios».
Η τριάδα φέρεται να κινείται πολύ επιθετικά μετά το τέλος της περσινής σεζόν, χτυπώντας μαγαζιά και παραλίες όπως αυτή της Φτελιάς.
Η σύγκληση ειδικής επιτροπής στο Λιμεναρχείο Μυκόνου ώστε να συζητηθεί το αίτημα εταιρίας, η οποία μπορεί να εκμισθώνει πλέον τμήματα της συγκεκριμένης παραλίας που είναι αρχαιλογικό μνημείο έγινε, αλλά χωρίςαποτέλεσμα.
Η Creative Fund Holdings όπως ονομάζεται επιθυμούσε  να αλλάξουν τα όρια του αγιαλού και αυτό ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία έδωσαν το παρόν ο πολεοδόμος κύριος Καστορίνης, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και τοπογράφος.
Απουσίαζε εκπρόσωπος του Δήμου Μυκόνου, ο οποίος έχει εκφράσει την κάθετη αντίθεσή του στο να τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα στην Φτελιά, αλλά την κρίσιμη ώρα της σημερινής συνάντησης δεν υπήρχε κανένας από τους τοπικούς άρχοντες παρόν.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος επανήλθε στο καυτό ζήτημα και τελικά ο επανακαθορισμός των ορίων του αιγιαλού, μπορεί να εγκρίθηκε, αλλά δεν έγινε.
Πολλοί όμως στο νησί  λένε ότι είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και ότι η Φτελιά είναι μια ανάσα από τους Γερμανούς του Scorpios, που φέρονται να  αγοράζουν με ρυθμούς πολυβόλου.
Σύμφωνα με απληροφορίες έκλεισαν το deal για το Uno con Carne μέσα στην Χώρα, παζαρεύουν το «Σαρδελάκι» στην Παράγκα αλλά και την περίφημη ταβέρνα του Τάσου, στην ίδια παραλία, μια ανάσα από το «Scorpios».
Το έγκλημα στην Φτελιά 
Το απίστευτο στην όλη υπόθεση της Φτελιάς είναι ότι η εκμίσθωση από την εταιρία Creative Fund Holdings φαίνεται σύμφωνα με τά όσα έχουν γίνει γνωστά, να  λαμβάνει χώρα την στιγμή που ένα τουλάχιστον κτίσμα είναι μισθωμένο από τον ιδιοκτήτη των ακινήτων σε άλλους.
Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος και ο Παύλος Γιαβής που δεν έβαλαν ποτέ ξαπλώστρες σε μια από τις ελάχιστες πλέον ελεύθερες παραλίες του νησιού των ανέμων, φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουν την Φτελιά ανέπαφη και χωρίς να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της.
Το πλήρωσαν ακόμη και με αυτόφωρο, όταν μετά από ανώνυμη καταγγελλία ότι έχουν βάλει πέργκολες-οι οποίες δεν υπήρχαν-η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο και έστειλε έναν υπάλληλο στο αυτόφωρο.
Ο boho χαρακτήρας της συγκεκριμένης ακροθαλασσιάς, οι σέρφερ, οι πολλοί έλληνες και ξένοι που την αγάπησαν για το χαλαρό στυλ που επικρατούσε εκεί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι στο να αντικρίσουν την επόμενη χρονιά μια άλλη Φτελιά.
Με το εσπευσμένα συνταχθέν ιδιωτικό συμφωντικό ανάμεσα στο Δημόσιο και την Creative Fun Holdings, η παραλία δόθηκε στην συγκεκριμένη εταιρία.
Αυτή φέρεται να μισθώνει δύο καταστήματα και μια βίλα με πισίνα με μόλις διακόσια πανήντα ευρώ το μήνα και κάπου έδω αρχίζουν τα περίεργα της υπόθεσης.
Το ένα κατάστημα είναι η κατοικία ενός Μυκονιάτη, ενώ το άλλο το εστιατόριο της Φτελιάς του Νεκτάριου Νκλόπουλου και του Παύλου Γιαβή, εκεί όπου η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη χόρευε χαλαρή χωρίς να νοιάζεται για τους παπαράτσι, που ούτως η άλλως δεν είχαν ποτέ την συγκεκριμένη παραλία στις επιλογές τους.
Δεν ήταν η μόνη επώνυμη που την προτιμούσε.
Στα πουφ της χαλάρωνε σχεδόν καθημερινά η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Λευτέρης Πετρούνιας και αρκετοί άλλοι που λάτρεψαν την ανεπιτήδευτη και μακριά από το δήθεν αισθητική της.
Η σύμβαση και οι Γερμανοί!
Σύμφωνα  με την σύμβαση που υπέγραψε στις 25 Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας με την Creative Fund Holdings, η τελευταία μπορεί να εκμισθώνει πλέον τμήματα της παραλίας Φτελιάς συνολικού εμβαδού 103, 17 τ.μ. με σκοπό να το εκμεταλλευθεί εμπορικά τοποθετώντας ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Η εκμίσθωση έχει διάρκεια τριών χρόνων και το τίμημα ανέρχεται σε δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσια εβδομήντα πέντε ευρώ χωρίς να ελεγχθεί καν ο φάκελος της εταιρίας που περιέχει σωρεία λαθών σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Περιφεριακή Διεύθυνση.
Μάλιστα στην έγγραφη καταγγελία αποκαλύπτεται ότι τα ιδωτικά συμφωνητικά μίσθωσης έχουν συναφθεί από την 1η Απριλίου του 2017, όταν δηλαδή ήταν ήδη μισθωμένα σε άλλους.
Κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι και το γεγονός ότι η Creative Fund Holdings αιτήθηκε τον επαναπροσδιορισμό του αγιαλού της Φτελιάς στις 15 Σεπτεμβρίου και ικανοποιήθηκε από το Δημόσιο σε μόλις τρεις εβδομάδες!
Αυτό για τους γνώστες περί αδειών από την πολεοδομία στην Μύκονο  συνιστά ένα θαύμα, από αυτά που σπάνια γίνονται στο συγκεριμένο νησί και οδηγεί λένε πολλοί ντόπιοι, σε άλλους παραμέτρους.
Μια από αυτές έχει να κάνει με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του «Scorpios» οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα λέγονται εδώ και καιρό στο νησί, θα είναι οι νέοι ενοικιαστές της Φτελιάς.
Η επιχειρηματική τριάδα που βρίσκεται πίσω από από το απόλυτα επιτυχημένο project στην Παράγκα φέρεται να παρουσιάζει ισχυρές επεκτατικές τάσεις.
Πάράλληλα έχουν κάνει ήδη σημαντικά ραντεβού με γνωστές εταιρίες καφέ και αλκοολούχων ποτών για νέο project που δεν αποκαλύπτουν και το οποίο φέρεται να είναι η Φτελιά.
Μια παραλία που μέχρι φέτος παρέμενε αλώβητη και βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες στην δίνη ενός κυκλώνα που την σαρώνει με τις ευλογίες της Υπουργού Πολιτισμού και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας περιουσίας.
www.mononews.gr/