23 Οκτ 2017

Παρ’ όλα αυτά κυκλοφορούν ελεύθεροι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΚΡΑ ΧΕΙΡΑ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήταν κάποτε ένα blog, το «redsagainsthemaschine», το οποίο ήταν σχετικά αυτόνομο εντός της οικογενείας του «Ολυμπιακού» και στο οποίο διάφοροι οπαδοί αλλά και γνώστες κατέθεταν τη γνώμη τους, ενώ πολλές φορές διατυπώνονταν και επικριτικά σχόλια για τις κινήσεις της διοίκησης της ΠΑΕ.

Η «μακρά χείρα» της διοίκησης Μαρινάκη «ανέλαβε» να τιθασεύει το «κακό» παιδί του διαδικτύου και να το «επαναφέρει» στην τάξη. Το blog έγινε gr και με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και περιεχόμενο άρχισε να εξυπηρετεί το «συστημικό» καθεστώς της ομάδαςΑυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η «μακρά χείρα» της διοίκησης Μαρινάκη «ανέλαβε» να τιθασεύει το «κακό» παιδί του διαδικτύου και να το «επαναφέρει» στην τάξη. Το blog έγινε gr και με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και περιεχόμενο άρχισε να εξυπηρετεί το «συστημικό» καθεστώς της ομάδας. Με λίγα λόγια εισήλθε, και αυτό, στο pay roll της ευρύτερης επιχειρηματικής δραστηριότητας του εφοπλιστή-εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτό το site αναλαμβάνει και «εργολαβίες», ως φαίνεται, και μάλιστα με πολιτικές διαστάσεις. Επειδή η επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασχημονεί δημοσίως, ούτε κι άλλες θυγατρικές ιστοσελίδες οι οποίες παραπέμπουν αυτόματα στη διοίκηση του Ολυμπιακού πρέπει να εκτεθούν, το «redsagainsthemaschine» διαδραματίζει τον ρόλο του «κράχτη», απευθυνόμενο στον σκληρό πυρήνα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Πρόκειται για δουλειά ινστρούχτορα σε οπαδικό επίπεδο με πεδίο δράσης όχι τους χούλιγκαν, προσοχή, αλλά την αμέσως ανώτερη διαστρωμάτωση του οργανωμένου οπαδισμού. Επαγγελματίες, εργαζομένους κ.λπ.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα «δημοσιογραφικής γραφής» του εν λόγω site είναι και το πόνημα της 21ης Οκτωβρίου 2017 με τίτλο «ΔΙΕΜΦΥΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΕΤΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ» (http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171021/diemfyloi-syrizanel-tolmiste-na-parapempsete-se-diki-marinaki).

Πέραν των αντιρρήσεων για τον τίτλο που αφορούν περισσότερο τον καθηγητή κύριο Μπαμπινιώτη, διότι η τρέχουσα ορολογία χρησιμοποιεί τον όρο «Διεμφυλικοί» και όχι «Διέμφυλοι», η προσοχή του αναγνώστη επικεντρώνεται στην άνευ ορίων και απολύτου χυδαιότητας επίθεση των συντακτών του δημοσιεύματος κατά της Δικαιοσύνης, των πολιτικών, της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού και υπουργών του.

Ο λόγος της χυδαίας αλλά και πλήρους απειλών και προειδοποιήσεων αυτής επίθεσης είναι η αναμενόμενη έκδοση του βουλεύματος για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο, στην οποία μεταξύ των άλλων αλλά σε περίοπτο ρόλο εμπλέκεται και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρηματίας - εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους ότι σε λίγες μέρες θα βγει το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών για την ''εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου'' και μεταξύ άλλων, θα παραπέμπεται σε δίκη και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Η ανώμαλη συγκυβέρνηση διέμφυλων κερατάδων που εξέλεξε ο ''υπερήφανος'' ελληνικός λαός ΣΤΟΚΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ του απατεώνα παπατζή κωλοτούμπα Τσίπρα και οι ΑΝΕΛ του ανεπάγγελτου λαμόγιου-συνεργάτη με το αζημίωτο οπλοβιομηχάνων-συνομιλητή ισοβιτών της ''λαϊκής δεξιάς'' Πάνου Καμμένου, στην υπηρεσία των Νικόλα Πατέρα-Δημήτρη Μελισσανίδη-Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', αφού δοκίμασαν να ασκήσουν δίωξη κατά Μαρινάκη για το ''Noor 2'' με το ''λαθρεμπόριο καυσίμων-ξέπλυμα χρηματος'' και τους γύρισε μπούμερανγκ με όσα διέρρευσαν από τις συνομιλίες του Γιαννουσάκη με διάφορους (κι έρχονται και με άλλους...), επέστρεψαν στην ιστορία που είχε βαλτώσει για 1 χρόνο, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου. Με βάση αυτήν, ο Μαρινάκης κατηγορείται για 4 κακουργήματα. 



1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
3) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης
4) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Αν υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση στο σύνολό της και παραπεμφθεί για τα παραπάνω 4 κακουργήματα σε δίκη ο Μαρινάκης, με αμετάκλητο βούλευμα, προκύπτει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό που θέλουν όσοι υποκινούν την ιστορία εξαρχής, ο Νικόλας Πατέρας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και φυσικά η συγκυβέρνηση των ανώμαλων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με βάση το άρθρο 3 του ισχύοντος αθλητικού νόμου,
Δεν μπορεί να είναι μέλος Αθλητικού Σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησής του ούτε και μπορεί να αναλάβει με οποιοδήποτε τρόπο κάθε είδους αρμοδιότητα ή έργο σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση ή διαχείριση του Αθλητικού Σωματείου:
β) όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο με κλητήριο θέσπισμα ή με αμετάκλητο βούλευμα για κακούργημα.

Δεν απαιτείται, δηλαδή, να καταδικαστεί κάποιος από δικαστήριο. Η παραπομπή του και μόνο σε δίκη για κακούργημα, αρκεί ώστε να φύγει από οποιοδήποτε αθλητικό σωματείο. Όχι απλώς να παρατήσει την προεδρία, που νομίζουν διάφοροι, αλλά

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ, ΑΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ.


Το πρώτο αυτό απόσπασμα αποσκοπεί στην ενημέρωση του οπαδικού κοινού για τους «κινδύνους» που συνεπάγεται ένα πλήρως παραπεμπτικό βούλευμα με καταλογισμό ευθυνών και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Παρακάτω, ωστόσο, αρχίζουν οι απειλές: 

«Μέχρι τώρα λέμε το τι μεθοδεύουν οι εχθροί του Ολυμπιακού, με πρώτο και καλύτερο τον ανεπάγγελτο απατεώνα ροζ αριστερό κερατά πρωθυπουργό Τσίπρα, που έταξε το πρωτάθλημα στον Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' του ΠΑΟΚ, το φίλο του που ως πρωθυπουργός προσπαθεί να αβαντάρει, ακόμη και να τον χρηματοδοτεί με διάφορους τρόπους (π.χ. πρόστιμο 38 εκ. ευρώ της ΣΕΚΑΠ του Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', το οποίο παρ'ολίγον να διαγραφεί από την κυβέρνηση), για μία ΑΣΤΕΙΑ υπόθεση, όπως έχουμε αναλύσει από την πρώτη στιγμή που βγήκε το βούλευμα του επίορκου, στημένου εισαγγελέα Κορέα, τον Ιούλιο του 2014. Τώρα θα πούμε το τι θα γίνει. Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους οι διέμφυλοι ανώμαλοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ένα πράγμα. Αν τολμήσουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που ετοιμάζουν, ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ. Καλό είναι οι πολιτευτές τους και οι ελάχιστοι εναπομείναντες υποστηρικτές τους, κάτι γλοιώδη πρώην πασοκόσκυλα της ''Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Β' Πειραιά'' που τρώνε με δέκα μασέλες επί Τσίπρα σε διάφορες επιτροπές και τα καραμανλικά ''γαλάζια παιδιά'' της παλιάς ΝΔ που πλέον τους στηρίζουν, να αλλάξουν χώρα. Όχι Περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτούν. Χώρα, μην πω ήπειρο. 
Περνάμε σε ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.



Άντε να σας δούμε, κύριε Τσίπρα και κύριε Καμμένε. Τολμήστε να μπλέξετε τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του επειδή μίλαγε για το... Γάζωρο σε μια δικαστική περιπέτεια και μετά ψάξτε πλανήτη να κρυφτείτε, εσείς και τα ανώμαλα αγοράκια της πεταχτούλικης διέμφυλης αριστεράς που σας στηρίζουν, ενώ ταυτόχρονα ''ψωνίζουν'' πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες από την πλατεία Θεάτρου για να εκτονωθούν. Εγώ ακόμη και τώρα λέω ότι είστε ΚΟΤΕΣ ΛΕΙΡΑΤΕΣ και δεν θα το τολμήσετε...

Υ.Γ. 1 Μήπως υπήρχε άλλο βούλευμα για την υπόθεση, ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, εδώ και 10 μήνες; Μήπως είχε καθαρογραφεί κιόλας; Αν δημοσιευτεί, ποιες ποινές προβλέπονται σε πειθαρχικό επίπεδο για τους Εφέτες δικαστές του Συμβουλίου που αθέτησαν τον όρκο τους και δέχτηκαν την παρέμβαση του Καμμένου και του Κοντονή; Συνειδητοποιούν ότι τελειώνουν από το δικαστικό σώμα;

Υ.Γ. 2 Προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να έχουμε στο κεφάλι μας. Συσπείρωση και ομοψυχία. Όλοι κοντά στην ομάδα, αρχής γενομένης από αύριο που παίζουμε με την ομάδα του Κράτους, διαχρονικά αλλά και εδικά τώρα που έχουμε πόλεμο με μια κωλοκυβέρνηση φρενοβλαβών ψυχανώμαλων διέμφυλων..».

Με λίγα λόγια, η «μακρά χείρα» της διοίκησης της ΠΑΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να μην εκδοθεί κάποιο βούλευμα που θα ενοχοποιεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, διότι ειδάλλως θα υποστούν την οργή του κόσμου του ΟλυμπιακούΜε λίγα λόγια, η «μακρά χείρα» της διοίκησης της ΠΑΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να μην εκδοθεί κάποιο βούλευμα που θα ενοχοποιεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη, διότι ειδάλλως θα υποστούν την οργή του κόσμου του Ολυμπιακού, η οποία θα εκφραστεί πολιτικά, δηλαδή διά της ψήφου, άρα στις εκλογές. Πρόκειται για ωμό εκβιασμό. Στην ουσία πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία, όπου μία ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα και βεβαίως ο κόσμος της χρησιμοποιούνται ως εργαλείο - όχημα για ίδιους σκοπούς και μάλιστα ενώ εκκρεμούν σοβαρότατες δικαστικές υποθέσεις, όπως αυτή της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, αλλά και η άλλη που αφορά στη χρηματοδότηση, διακίνηση και εμπορία τριών τόνων ηρωίνης (NOOR1).

Προφανώς, δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος ειδικά στους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πρέπει να κινηθούν αυτεπαγγέλτως και γρήγορα. Είναι αδιανόητο να κινούνται με τέτοιο αυθάδη και πρωτοφανή τρόπο οργανωμένα συμφέροντα και να απειλούν την Πολιτεία ωσάν να λειτουργούν ως θεσμικός υπόκοσμος στο απυρόβλητο. 

http://www.zougla.gr/greece/article/par-ola-afta-kikloforoun-elef8eri