18 Οκτ 2017

ΕΝΑΣ… ΡΑΤΣΙΣΤΑΚΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ. ΚΑΙ… ΝΕΟΓΕΡΟΣ


kurts-kyranakis.jpg

Της Μαρίκας Λυσιάνθη (υστερόγραφα)
Η λαϊκή μυθοπλασία τα έχει πει όλα, και εγκαίρως, για τους αθίγγανους και τα νταούλια
τους… Η Αυστρία, από τον Μέτερνιχ στον Κουρτς.
Μια χώρα με εμβληματική διαδρομή, κουλτούρα, πολιτισμό, Ιστορία, αλλά και σκανδαλώδη ροπή προς τον ολοκληρωτισμό, μια χώρα που στα βάθη των αιώνων παρέδωσε στην ανθρωπότητα έναν Μέτερνιχ, δηλαδή το… κράμα Μέρκελ-Σόιμπλε της εποχής, κατάντησε σήμερα, στους καιρούς της κρίσης και των πλαστών ταυτοτήτων που διαμορφώνουν τα social media, να ξεπέσει στον Σεμπάστιαν Κούρτς.
Το προφίλ του 31χρονου νικητή των εκλογών και επόμενου Καγκελάριου της Αυστρίας, ήταν εξαρχής προβληματικό. Με τις σκοτεινές γωνίες του. Και όχι μόνο επειδή κερδίζει άνευ ανταγωνισμού τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο παθιασμένου ανθέλληνα που κυκλοφορεί στην τρέχουσα ευρωπαϊκή ηγεσία. Επειδή, μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του, μας προσφέρει επαρκή στοιχεία ταυτότητας… ρατσιστάκου. Θλιβερό και εκκωφαντικό για άνθρωπο της δικής του γενιάς.Εκεί ωστόσο, περνάμε στη δεύτερη παράγραφο προβληματισμού.
Στη γενιά του Σεμπάστιαν Κουρτς περισσεύει το δήθεν, σε επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης. Ατομικές διαδρομές χωρίς… σπονδυλική στήλη, χωρίς κουλτούρα και γνωστικό επίπεδο, φτάνουν πολύ γρήγορα σε ανώτερα αξιώματα. Και φυσικά, κομίζουν μαζί την ανεπάρκειά τους. Τη φλυαρία της άγνοιας.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, εκτός από… ρατσιστάκος, είναι την ίδια στιγμή παιδί του κομματικού σωλήνα. Όπως και πολλοί άλλοι της γενιάς του, στην Ελλάδα και αλλού στην Ευρώπη, που βρήκαν στην κομματική ναφθαλίνη το φυσικό καταφύγιο για την ένδεια επαγγελματικών προσόντων που τους χαρακτηρίζει. Και περιφέρουν την ανεπάρκειά τους. με σκανδαλώδη αυτοπεποίθηση. Και μοιραία αποτελέσματα για το μέλλον.Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους χαρτογραφήσει ως “νεόγερους”.
Γερασμένα μυαλά και μουχλιασμένες συμπεριφορές σε σώματα νέων ανθρώπων. Πόσο τραγικό και μελαγχολικό. Λες και η ήπειρος αυτή, βάλθηκε να κάνει… unfollow στην αξιακή κληρονομιά του Διαφωτισμού.
=================================
Και τι λέει ο καταπληκτικοτρομερός Κώστας Κυρανάκης (αυτός ο κομματικοδίαιτος που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της UBER και της BEAT για τα ταξί στην Ελλάδα) για τη νίκη του ανθέλληνα Κουρτς;
«Νικητής των εκλογών στην Αυστρία και πιθανότατα ο επόμενος Καγκελάριος είναι ο Sebastian Kurz, ετών 31. Τον γνώρισα 6 χρόνια πριν μέσα από την κοινή μας θητεία στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από τότε μέχρι σήμερα, η πορεία του ήταν ασταμάτητη.
Μπήκε στην Κυβέρνηση στα 25 του, βγήκε πρώτος σε ψήφους σε όλη τη χώρα στις επόμενες εκλογές, και στα 27 του έγινε Υπουργός Εξωτερικών.
Δούλεψε ασταμάτητα μαζί με μια ομάδα νέων, μεταξύ των οποίων ο αδελφικός μου φίλος Stefan Schnöll που σήμερα εκλέγεται βουλευτής στο Αυστριακό Κοινοβούλιο.
Δεν φοβήθηκε, πήρε ρίσκα, γύρισε όλη την Αυστρία και έπεισε τον κόσμο ότι ένας νέος μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Sebastian, αν και δεν υπήρξαμε ποτέ στενοί πολιτικοί σύμμαχοι εντός του ΕΛΚ, έχοντας πολύ συχνά αντικρουόμενα εθνικά συμφέροντα. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί είναι φίλος μου, και γιατί οι κόποι και τα ρίσκα που πήρε σήμερα δικαιώνονται.
Πολλά συγχαρητήρια στην dream team της κεντροδεξιάς και ειδικά στους: Blümel Gernot, Philipp Maderthaner, Axel Melchior και όλη την ομάδα νέων ανθρώπων που έφερε αυτήν την τεράστια νίκη!»
o κεντροδεξιος