13 Οκτ 2017

Ο Καραμανλής στα βραβεία του ΕΒΕΑ

Τα βραβεία επιχειρηματικότητας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (11/10/2017), σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν
 ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής,ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς,η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Μελανό σημείο της βραδιάς, όμως, αποτέλεσε η κακή διοργάνωση, καθώς δεν είχαν προβλεφθεί οι αντίστοιχες θέσεις για αρκετούς από τους προσκεκλημένους.
«Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εναρκτήρια ομιλία του, ωστόσο πρόβλημα αποτελεί η χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και η υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων.
Η Ελλάδα έχει τον πιο υψηλό φορολογικό δείκτη μεταξύ των χωρών της περιοχής και από τους υψηλότερους μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. «Αγκάθια», επίσης, αποτελούν κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, ο μεγάλος δημόσιο τομέας, ο χαμηλός δείκτης καινοτομίας, η υποχώρηση της χώρας στις διεθνείς λίστες κατάταξης διαφάνειας και ανταγωνιστικότητας.
«Φοβάμαι ότι η όποια ανάπτυξη θα καθυστερήσει» είπε ο κ. Μίχαλος, εάν δεν:
- Μειωθεί η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές
- Ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
- Αναμορφωθεί η Δημόσια Διοίκηση
- Αντιμετωπιστεί η πολυνομία και η αργή απόδοση της Δικαιοσύνης
- Δοθούν στη Μικρομεσαία Επιχείρηση εργαλεία και κίνητρα για να επενδύσει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια.
- Απαλλαγούν τα πανεπιστήμια από το κρατικό μονοπώλιο, με δρόμους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την αξιοποίηση της καινοτομίας.
«Καμία θυσία δεν θα πιάσει τόπο, αν οι οικονομία δεν προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.