24 Οκτ 2017

CNBC: «Θα βγούνε πολύ βρώμικα άπλυτα…»

erntogan_saraf
«Θα εμφανιστούν πολύ βρώμικα  άπλυτα που θα ντροπιάσουν Τούρκους πολιτικούς», σύμφωνα με το αμερικανικό CNBC, που επικαλείται την εκτίμηση ατόμου το οποίο παρακολουθεί την δίκη στις ΗΠΑ του Ριζά Σαρράφ.

Το άτομο το οποίο δεν κατονομάζεται, δήλωσε συγκεκριμένα πως ¨ Στο τέλος της δίκης πιθανότατα θα αποκαλυφθούν πολύ βρώμικα άπλυτα. Αυτά θα είναι ντροπιαστικά για τους Τούρκους¨.

Στην είδηση αυτή, σύμφωνα με το haber.sol.org.tr, αναφέρεται πως ο Σαρράφ που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, ενδεχομένως θα προβεί σε ομολογίες πως τα σχέδια του ήταν εν γνώσει του προέδρου Ερντογάν και του στενού του κύκλου. Επίσης αναφέρεται πως μια κρατική τουρκική τράπεζα σχετίζεται με τον Σαρράφ.
Να σημειωθεί πως οο ιρανοαζέρος «επιχειρηματίας, Ριζά Σαρράφ συνελήφθη στο Μαϊάμι τον περασμένο Μάρτιο με κατηγορίες που έχουν επαπειλούμενη ποινή κάθειρξης έως και 30 ετών.
Κατηγορείται ότι «λάδωσε» με περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση Ερντογάν και κρατικούς λειτουργούς, διακινώντας ταυτοχρόνως μέσω της τράπεζας Halkbank δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.