19 Οκτ 2017

Σας εχουμε γραψει οτι ειναι πολιτικο ΜΠΑΖΟ η ΣΠΥΡΑΚΗ ...τι εκανε!!Πρώτα καταγγελία για το κόστος αναβάθμισης των F-16 και μετά ερώτηση για να μάθει πόσο είναι!!

 

Μία ακόμα γκάφα στην Πειραιώς επιβεβαιώνει ότι το κόμμα δεν… τραβάει παρά τις πρόσφατες αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία  χρησιμοποίησε τα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την αναβάθμιση του στόλου των F-16 χωρίς πρώτα να εξακριβώσει το πραγματικό κόστος το οποίο θα επωμιστεί το ελληνικό κράτος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι το κόστος θα φτάσει 2.4 δολάρια κάτι που διαψεύστηκε άμεσα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος με ανάρτησή του ξεκαθάρισε ότι «η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις €, τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά».

Ωστόσο η δήλωση του Πάνου Καμμένου δεν αρκούσε στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία με ανακοίνωση τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Δυστυχώς, από τις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης, φαίνεται μέχρι στιγμής ότι το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης αφορά μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F 16. Συμφωνία που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δις δολάρια, προσφέροντας θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μάλιστα, η ΝΔ συνέχισε επισημαίνοντας: «Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος».
Ο Πάνος Καμμένος απάντησε με δήλωσή του: «Παρακαλείται ο κ. Μητσοτάκης να μην παρασύρεται από τους τέως κνίτες συμβούλους του. Θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσει με τον πρώην Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο να του εξηγήσει ότι επί ΝΔ η αρχική τιμή που έδωσε το Κογκρέσο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών F-16 Block 52 + Advanced ήταν 3,2 δισ. δολάρια και η τελική τιμή που είχε προεγκριθεί 1,9 δισ. δολάρια».
Τελικώς, το κόμμα της Πειραιώς ανασκεύασε την αρχική της «καταγγελία» δια… στόματος του νέου τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Βασίλη Κικίλια που πήρε τη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη:
«Η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της Κυβέρνησης, όπως επιβεβαιώνουν η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα και οι αντιφατικές διαρροές του κ. Καμμένου, δείχνουν έλλειμμα προετοιμασίας, μεγάλη προχειρότητα και γεννούν εύλογα ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες. Η Κυβέρνηση οφείλει, το ταχύτερο δυνατόν, να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για όλες τις πτυχές της συμφωνίας, καθώς το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών φαίνεται υψηλότατο, ενώ και τα φημολογούμενα αντισταθμιστικά οφέλη παραπέμπουν σε πονεμένες ιστορίες του παρελθόντος. Η ελληνική κοινωνία, περισσότερο από ποτέ, απαιτεί απόλυτη διαφάνεια».