13 Νοε 2017

«Στα άκρα» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Αφοπλίστηκε ρωσικό άγημα πεζοναυτών στην Πύλο!

Περαιτέρω επιδείνωση σημειώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις με την Μόσχα να θεωρεί ότι η Αθήνα
έχει υπερβεί τα εσκαμμένα με μία κίνηση που χαρακτηρίζουν πρόκληση: Στους πρόσφατους εορτασμούς για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου στις 19-20 Οκτωβρίου για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια απαγορεύθηκε στο ρωσικό άγημα που παρέλασε στην Πύλο να... φέρουν όπλα!
Αντίθετα με όλες τις πρόσφατες παρελάσεις ρωσικών αγημάτων με την ευκαιρία εθνικών επετείων ή θρησκευτικών τελετών, όπου πάντα οι Ρώσοι πεζοναύτες ή τα ρωσικά αγήματα έφεραν όπλα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αλλά απαγορεύθηκε και στο ρωσικό αποβατικό πλοίο "Αζόφ" να εκτελέσει κανονιοβολισμούς προς τιμήν των νεκρών Ελλήνων και συμμάχων της Ρωσίας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.
Διάβημα δεν υπήρξε, βέβαια, παρά μόνον παρασκηνιακή έκφραση έντονης δυσφορίας από ρωσικής πλευράς προς την ελληνική.
Η Μόσχα δεν θεωρεί υπεύθυνο το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά εκτιμά ότι η εντολή προήλθε από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο με την σειρά του έγινε αποδέκτης σχετικής αμερικανικής παρέμβασης.
Το ζήτημα είναι ότι ο αφοπλισμός του ρωσικού αγήματος σε μια τελετή επετείου που τα ρωσικά όπλα έδωσαν μαζί με τους αγγλογάλλους, μια σκηρή μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας, είναι αυτό που λέμε "βαριά" πρόκληση.
Υποθέτουμε ότι έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους από ελληνικής πλευράς πριν προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια και έχουν ζυγίσει τα "υπέρ" και τα "κατά"
Είναι γεγονός ότι τα περασμένα χρόνια "ράγιζαν" οι δρόμοι από την παρέλαση των ρωσικών ένοπλων τμημάτων και τις θύελλα επιδοκιμασιών και χειροκροτημάτων, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.
Η δε, δημοφιλία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, είναι μεγαλύτερη από αυτή του συνόλου όλων των Ελλήνων πολιτικών μαζί, παρά την ρωσο-τουρκική προσέγγιση και την πώληση όπλων τεχνολογίας αιχμής, όπως το πυραυλικό σύστημα S-400. Και αυτό δεν είναι ευχάριστο για κανέναν...
Μετά το 5:00 στο βίντεο που ακολουθεί παρελαύνει το ρωσικό άγημα χωρίς οπλισμό


Προηγούμενες παρελάσεις όπου τα ρωσικά αγήματα παρέλευναν εν όπλοις:

Λέγεται ότι η αφορμή του αφοπλισμού ήταν ο απόπλου του "Αζόφ" από την Κριμαία, της οποίας την ρωσική κυριαρχία δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.
http://www.pronews.gr