13 Νοε 2017

Συνέλαβαν τον αγοραστή του Αστέρα Βουλιαγμένης!

Τον ύπνο τους έχουν χάσει σε πρώην και νυν κυβέρνηση με την σύλληψη του βαθύπλουτου Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, που έχει συνδεθεί με την μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, αυτή του Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Ο μεγαλοεπενδυτής που είναι μόλις ένα βήμα πριν από την φυλακή και κατηγορείται για διαφθορά, δωροδοκία, εκβιασμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ήταν τελικά…”γυμνός”.
Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
Είμαστε άραγε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο που θα συνταράξει συθέμελα την πολιτική και εκκλησιαστική ζωή του τόπου;
Η Διοίκηση του Αστέρα βρίσκεται εν’ λευκό στα χέρια του υπόδικου πρίγκιπα.
Η AGC Equity Partners -στην οποία και ξεπουλήθηκε ο Αστέρας- είναι ένα fund που ο πρίγκιψ είναι μεγαλομέτοχος ενώ το management έχει αναλάβει η επίσης εταιρεία του Kingdom Holding που κατέχει το 47,5% της γνωστής αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Four Seasons Hotels and Resorts.
Ο πρίγκιπας με τις ευλογίες Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων της πρώην και νυν κυβέρνησης πήρε για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία το φιλέτο του Ελληνικού τουριστικού real estate το μοναδικό city resort στην Ευρώπη και πέταξε στο δρόμο τους πρώην εργαζόμενους.
Κι ενώ την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση περίμενε το πανηγυρικό άνοιγμα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens -που θα την ανέβαζε στον επενδυτικό χάρτη- τώρα βρίσκεται σε σαφή αμηχανία…και η τύχη του Αστέρα είναι αβέβαιη.
Η εξέλιξη αυτή, με την σύλληψη του Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ για διαφθορά, μίζες και ξέπλυμα χρήματος έχει δημιουργήσει νέα ερωτηματικά ως προς το ξεπούλημα με χαριστικό τίμημα,-μόλις που ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο- μίας στρατηγικής επιχείρησης της χώρας σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών, όπως κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Τουρκίας.
Η νεοσυσταθείσα Σαουδαραβική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, θα φτάσει τις έρευνες σε βάθος και οι επενδύσεις του πρίγκιπα έχουν ήδη τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψή του.
Οι τραπεζικοί του λογαριασμοί έχουν ήδη “παγώσει” και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του που προήλθαν από πράξεις διαφθοράς θα αποδοθούν στο κράτος.
Τα απόνερα της εκκαθάρισης αυτής δεν θα αργήσουν να γίνουν αισθητά και στην χώρα μας και ένδέχεται να δικαιώσουν όσους έκαναν λόγο για “σκάνδαλο” στο ξεπούλημα, του Αστέρα της “Ακρόπολις” του Ελληνικού τουρισμού.
Άραγε η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο τύπου Χριστοφοράκος- Siemens με την επένδυση του δισεκατομμυριούχου υπόδικου Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ στον Αστέρα Βουλιαγμένης;
Οι κυβερνώντες που μέχρι στιγμής σφυρίζουν αδιάφορα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό πως και με ποιά κριτήρια ξεπούλησαν κομμάτι της περιουσίας του στον συγκεκριμένο επενδυτή.
Και στην Σαουδική Αραβία, οι Αρχές έχουν βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο, το ίδιο αναμένουμε να γίνει κι εδώ.
Να σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή στην Βουλή με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης σε πολιτικές ευθύνες, να δώσουν στην δημοσιότητα, ονόματα όσων συμμετείχαν στο deal καθώς και να προχωρήσουν σε έρευνα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Και στην υπόθεση αυτή, δύσκολα θα μας πείσουν οι εμπλεκόμενοι ότι ήταν μία κολοσσιαία σκηνοθεσία, γιατί απλά το θέατρο της πολιτικής έχει και όρια.
Πάνω από ένα χρόνο γράφω για το σκάνδαλο του Αστέρα που πέρασε σε ξένα χέρια με την δικαιολογία ότι Έλληνες δεν μπορούσαν να τον διαχειριστούν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του.
Μέγα λάθος. Απόδειξη ότι επί των ημερών μου, η Ελληνική ομάδας μας τον ανέβασε στην κορυφή, χωρίς ξεπλύματα και μαύρα χρήματα. Γιατί να μην μπορούν και τώρα;
Διαφάνεια στην υπόθεση τώρα.
κουρδιστο πορτοκαλι