18 Δεκ 2017

Η (νεοδημοκρατική) δυναστεία των Ατρειδών…

Πολύ μας άρεσε αυτό που είπε ο Χατζής, για κάποιους στη ΝΔ, που νομίζουν ότι ανήκουν στην οικογένεια των Ατρειδών. 

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένας προβληματισμός. Ο Κυριάκος ποιος μπορεί να είναι;

Ο Αγαμέμνων – που τον έφαγε στο μπάνιο η Κλυταιμνήστρα - ή ο Ορέστης, που πήγε από δάγκωμα φιδιού(σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσέχει τον όποιον "Πυλάδη" έχει κοντά του); Για την Ντόρα δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Είναι η Ιφιγένεια της οικογένειας.

Το…
σχόλιο: 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να πει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είμαστε όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανένας. Αυτό βέβαια το λέει, αλλά δεν το καταλαβαίνουν όλοι, γιατί υπάρχουν στελέχη που κατατρέχονται από το σύνδρομο της οικογένειας των Ατρειδών. Αυτό πρέπει να το κόψουνε, αν θέλουν να προχωρήσουν.

Δεύτερον θέλει να ανανεώσει το κόμμα. Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πολλές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Και θα πρέπει να βγάλει και το κόμμα από μία οργανωτική λογική παλαιών κομμουνιστικών κομμάτων. Έφτασε η ώρα να το κάνει και θα το κάνει φαντάζομαι.

Βέβαια, δεν έβγαλε το κόμμα από το ιδεολογικό ιδρυτικό καταστατικό. Μίλησε για τη ΝΔ ως λαϊκό κόμμα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αγγίζει τους πάντες. Και εξίσου σημαντικό το οτι έβαλε τη ΝΔ σε προεκλογική τροχιά…