11 Δεκ 2017

Οι ανθρωποι του ΑΔΩΝΙ ψηφισαν τον υποψηφιο του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για προεδρο Δικηγορικου Συλλογου ΠΑΤΡΑΣ και δεν ψηφισαν το μελος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που ειναι υπευθυνος τομεαρχης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ στην ΝΟΔΕ ΑΧΑΙΑΣ..

ΚΥΡΙΑΚΟ δεν φταιει ο ΦΩΝΑΚΛΑΣ που γραφει ολα τα οργια που κανουν οι ανθρωποι του ΑΔΩΝΙ για να σε κοντυνουν....Στις εκλογες οι δηθεν πατριωτες ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του ΑΔΩΝΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ τον ΟΝΝΕΔΙΤΗ και στελεχος της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ και καποιοι λιγοι ψηφοι που ελεγχουν τους εστειλαν απεναντι...
ΞΥΠΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ!!!

Στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη και τις προσφιλείς του υπόγειες διαδρομές αποδίδεται το μεγαλύτερο μέρος, της ήττας του πολλά υποσχόμενου Τάκη Παπαδόπουλου στον δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας, όπως ακριβώς είχε «προβλέψει» ο «Κόσμος» σε ρεπορτάζ προηγούμενου φύλλου του.
Οι δώδεκα ψήφοι της διαφοράς από τον Θανάση Ζούπα εκτιμάται ότι ήταν απολύτως ελεγχόμενοι σε περίπτωση που ο Ανδρέας Μαζαράκης δεν είχε στρέψει τις κομματικές του επιρροές στο πρόσωπο του Βασίλη Γαλανόπουλου και κατ΄επέκταση στον Αθανάσιο Ζούπα, υποσκάπτοντας την υποψηφιότητα του τομεάρχη δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ και εν τέλει στερώντας του την επικράτηση, γεγονός που θεωρήθηκε η μεγάλη έκπληξη, αν και αποτελούσε προδιαγεγραμμένη πορεία, τουλάχιστον από το κομματικό του περιβάλλον που τελικά αποδείχθηκε …δηλητηριώδες.
Όπως είχε γράψει ο «Κόσμος» ο Ανδρέας Μαζαράκης, μετά τις γνωστές αλχημείες στο Επιμελητήριο που τον βρήκαν συνοδοιπόρο του Νίκου Νικολόπουλου, στήριζε στις εκλογές όχι τον τομεάρχη το κομματικού οργάνου του οποίου προΐσταται, αλλά τον Βασίλη Γαλανόπουλο τον οποίο δεν είχε καταφέρει να «περάσει» ως επιλογή του στις εκλογές για την ανάδειξη υπευθύνων τομέων στη ΝΟΔΕ και είχε χρωστούμενα τόσο στον ίδιο, όσο και στον εγωισμό του.
Νομικοί κύκλοι λένε στον «Κόσμο» ότι οι εκλογές στον δικηγορικό ήταν μια περίπου αναμενόμενη έκπληξη καθώς αφενός ήταν κάθε άλλο παρά ακομμάτιστες (απέναντί του συνασπίστηκαν κεντρώοι και αριστεροί λέγοντας «δεν θα ψηφίσουμε τον δεξιό»), ενώ την ίδια ώρα ο… δεξιός κομματικός του χώρος,  στήριζε τον αντίπαλό του, σε ένα πρώτης τάξεως αλαλούμπου τελικά στέρησε την επικράτηση σε ένα πρόσωπο υψηλών δυνατοτήτων, το οποίο κατά κοινή ομολογία θα προσέθετε κύρος στον δικηγορικό σύλλογο της πόλης.
Σε μικρότερο βαθμό η ήττα Παπαδόπουλου, αποδίδεται στην πολυσχιδή του δράση και στο πέρασμά του σε διάφορα «στρώματα «και συλλογικότητες, γεγονός που ενόχλησε ορισμένους, όχι τόσο επειδή φοβούνταν διάχυση του ενδιαφέροντος του προέδρου, όσο επειδή δεν θα επιθυμούσαν την κυριαρχία ενός τόσο πολύπλευρου ατόμου, που θα το βρουν μπροστά τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όταν εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμοι να εκδηλώσουν τις δικές τους πρωταγωνιστικές επιθυμίες.
Ο τρίτος παράγοντας της ήττας, λένε οι ίδιοι κύκλοι, ήταν η επανάπαυση του νικητή. Ο Τάκης Παπαδόπουλος έπεσε θύμα του εφησυχασμού του. Δεν έτρεξε όσο θα έπρεπε. Ίσως και να μην σήκωσε όσα τηλέφωνα θα μπορούσε, γνωρίζοντας ότι έχει απέναντί του ακόμη και τον ίδιο του τον πολιτικό χώρο.
Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα στον δικηγορικό σύλλογο της Πάτρας έχει το όνομα του μετριοπαθούς και ιδιαίτερα συμπαθούς Αθανάσιου Ζούπα. Ο οποίος έχει να αναμετρηθεί με τα προβλήματα και με την ιστορία του Συλλόγου, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα.
Γ. Κοντογεωργοπούλου
dete.gr